Blommemarmelade med valnødder

Blommemarmelade med valnødder

Denne blommemarmelade er inspireret af en opskrift, jeg så i Boligliv, da jeg var hos frisøren. Ja, jeg er faktisk en af dem, der kigger dameblade, når jeg får klippet hår 🙂

Mens blommerne kogte, satte jeg også en gryde med æbler over, så jeg kunne koge en portion æblesirup.

Blommemarmelade med valnødder

1 kg blommer
700 g sukker
½ vaniljestang
saften fra en halv citron
50 g valnødder

Udsten blommerne og skær dem i mindre stykker. Læg blommerne i en gryde, tilsæt sukker, vanillestang og citronsaft. Rør rundt og lad det koge i 15 minutter ved svag varme. Tilsæt valnøddekernerne og lad det simre i 5 minutter. Hæld marmeladen på skoldede glas.

Note: Lækker og kraftig – tror den vil være god til ost eller is.

Æblesirup

Æblerne vaskes og skæres i kvarte. Hvis der er stødte pletter, ormebid eller lignende, fjernes det selvfølgelig. Æblestykkerne puttes i en gryde, og de dækkes af vand. Koges i 20-25 minutter. Væsken sies, og den koger i yderligere 10 minutter. Sukker tilsættes – jeg brugte rørsukker, hvilket gør smagen mere kraftig, men også lidt mindre æbleagtig – samt en lille smule vaniljesukker. Væsken sies igen og hældes på flaske.

Note: Spændende og anderledes måde at bruge æbler på – i hvert fald for mig. Det må jeg eksperimentere videre med på et andet tidspunkt, for det er en god måde at få brugt æbler på!34 thoughts on “Blommemarmelade med valnødder”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *