Luftige abrikosboller og mandler, æble-marcipantærte

Luftige abrikosboller og mandler, æble-marcipantærte

I sidste uge skulle gemalen bruge en portion boller, og i et anfald af flinkhed kom jeg til at tilbyde at bage dem! Jeg ville faktisk være så flink også at bage en kringle, men da det blev for besværligt på grund af et par råvarer og manglende tid, ændrede jeg det til en tærte. Jeg var lige gået i gang, da han så sagde, at tærten ikke var relevant, og det kun var boller, han skulle bruge!

*mumlemumle*

Så jeg pausede tærtebagningen, puttede den i køleskabet og bagte den først næste aften. Så fik vi et lille stykke, og resten blev så frosset ned.

Luftige abrikosboller med mandler

16 stk.

6 dl vand
25 g gær
15 tørrede abrikoser
2 håndfulde smuttede mandler
2 dl havregryn
2 dl grahamsmel
lille smule salt
hvedemel for resten

Hæver to timer. Formes til boller, der hæver i 15-30 minutter. Bages ved 220 grader i ca. 15 minutter.

Note: Disse abrikosboller blev lette og luftige, men jeg var ikke helt tilfreds med de smuttede mandler – en anden gang vil jeg nok foretrække enten at udelade dem eller bruge ikke-smuttede nødder.

Æble-marcipantærte

170 g hvedemel
100 g sukker
125 g koldt smør
lidt vand

Fyld:
100 g usødet marcipan (købt i Frankrig)*
4 spsk æblesirup
2 æg
2 tsk mørk farin
5 små æbler
2 håndfulde hakkede mandler

Bland mel og sukker og smuldr smørret i. Tilsæt lidt vand og saml hurtigt dejen. Beklæd et tærtefad med dejen, og sæt fadet i køleskab i mindst en halv time. Riv marcipanen og æblerne på et groft rivejern. Vend det med resten af ingredienserne (undtagen mandlerne) og hæld fyldet i tærtefadet. Drys de hakkede nødder over.

Bag den ved 185 grader i ca. 40-45 minutter. Servér den med lidt creme fraiche til.

Note: En god og lidt fast tærte, hvor æbler og nødder vanen tro klæder hinanden.

*Nu var det lige noget, jeg skulle bruge op, men du kan sagtens bruge almindelig marcipan og så nøjes med 2-3 spsk æblesirup.

æble-marcipantærte, tærte, æbletærte, desserttærte, kage, dessert, hvedemel, rørsukker, smør, marcipan, æblesirup, sirup, æg, mørk farin, æble, mandler


12 thoughts on “Luftige abrikosboller og mandler, æble-marcipantærte”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *