Tærte med spinat, skinke og gorgonzola

spinattærte, gorgonzola, spinat, tærte, madtærte, skinkeI går besøgte vi et vennepar, og i den forbindelse havde jeg medbragt en tærte, som vi skulle have til frokost. Opskriften har jeg fra en ven, som serverede denne tærte for et par måneder siden, da jeg besøgte hende, og der måtte jeg glad konstatere, at det var den bedste tærte, jeg nogensinde har fået!

Der skete dog et lille uheld i går, eftersom jeg havde lavet bunden og beklædt fadet med dejen hjemmefra, og så var planen at lave fyldet hos vennerne, hvorefter tærten skulle direkte i ovnen. Vi kom desværre så hurtigt ud af døren, at vi ikke fik gorgonzolaen med, så vi fik en mildere udgave af nedenstående tærte, og den var glimrende – men det er altså bedst med gorgonzola! Servér den sammen med en god, frisk salat.

Tærte med skinke, spinat og gorgonzola
4-6 personer

Dej:
ca. 50 gram smør
6 spsk. vand
160-180 g mel – heraf en fjerdedel grahamsmel
1 1/2 tsk salt

Fyld:
4 æg
1/4 l piskefløde
ca. 100 g parmaskinke
en pose frossen helbladet spinat
en pakke gorgonzola ost
ca. 100 gram reven mozzarella ost
peber

Bland mel og salt sammen. Tilsæt 6 spsk vand. Ælt dejen sammen med smørret. Der skal evt. tilsættes mere mel. Rulles ud på et bord, og et tærtefad beklædes med dejen.

Spinaten optøes i en gryde. God idé at starte med, da det skal vrides og så kan det nå at køle af. Parmaskinken og gorgonzola-osten skæres i små stykker. Æg og fløde piskes. Parmaskinken, gorgonzolaen, mozzarellaosten og den vredne spinat vendes i ægge/fløde massen.

I ovnen på 180 grader i ca. 1 time.

Jeg har haft en ret kort weekend, eftersom jeg også var på arbejde i lørdags, så det er lidt underligt at skulle af sted allerede i dag. Der venter en travl uge forude både mht. arbejde og fritid, og det er blandt andet temmelig begrænset hvor mange dage, jeg spiser hjemme! I aften skal vi for eksempel til fødselsdag, og der har jeg lovet at medbringe en lagkage, så den gik jeg i gang med i går aftes… men den blogger jeg først om i aften.8 thoughts on “Tærte med spinat, skinke og gorgonzola”

 • Det lyder utroligt lækkert, og mundvandet løber, når jeg ser dit billede. Vi har i de seneste måneder været vilde med en porre-rucculatærte, så nu er det på tide, vi prøver noget nyt.
  Tak for en superdejlig idé!

 • Uhm, dejligt at komme hjem til nye inspirerende opskrifter. 😉
  Min uge kommer til at gå med kontrol på sygehus imorgen, slappe af onsdag, netværke torsdag, slappe af resten af ugen inden den feriebog lukkes. 😉 Hav en god dag/aften

 • Madame – ja, man skal bare ikke tænke på, hvor mange kalorier, der rendt faktisk er i tærten 🙂
  Porre-rucolatærte lyder nu også spændende, det har jeg ikke prøvet!

 • Hej
  Jeg faldt over din hjemmeside, da jeg skulle finde en god tærteopskrift. Der er mange gode muligheder :-).
  Hvor mange gram spinat er der i den omtalte pose?

  • Nu er det et par år siden, jeg har lavet tærten, så det kan jeg ikke huske, men jeg mener, at der plejer at være 400-500 g i en pose spinat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *