Jeg fik faktisk prøvet en masse ting i køkkenet i går – både opskrifter, som jeg havde set frem til, og rene improvisationsprojekter. Det er jeg godt tilfreds med, for jeg var både på arbejde om eftermiddagen, og vi fik besøg om aftenen.

Jeg bagte denne syndige rabarberkage i dag, som jeg medbragte, da jeg skulle mødes med rollespilsgruppen. Her er de dejlige rabarber kombineret med et karamellag – en lidt usædvanlig men ikke desto mindre skøn kombination.

Rabarberkage med karamel
8-12 stykker
rabarberkage, rabarbertærte, rabarber, karamelkage, karamelsauce, karamel
400 g rabarber
100 g blødt smør
300 g mørk farin
2 æg
1 tsk vaniljesukker
2½ dl creme fraiche 38%
300 g hvedemel
1 tsk natron
1 tsk bagepulver

Karamel
100 g sukker
½ dl vand

Tænd ovnen på 180 grader og smør springformen. Rens rabarberne og skær dem i grove stykker. Pisk smør og brun farin sammen og pisk æggene i ét ad gangen. Tilsæt vanilje og creme fraiche og tilsæt grundigt. Sigt melet i dejen sammen med natron og bagepulver. Vend dejen sammen med en ske og hæld den i springformen. Fordel rabarberstykkerne oven på kagen. Bag din rabarberkage i ovnen i 45-55 minutter, til den er gennembagt. Bliver kagen for brun overvejs, kan den dækkes med et stykke alufolie. Lad din rabarberkage køle af, før du tager den ud af formen.

Lad sukker og vand koge op i en gryde ved svag varme, til sukkeret smelter. Kog blandingen igennem, til den bliver gyldenbrun – vip gryden lidt rundt men undlad at røre i karamellen. Dryp den varme karamel ud over den afkølede rabarberkage.

I går morges startede jeg dagen med at lave en smoothie foranlediget af en kommentar fra Madame – så den er hermed opkaldt efter hende 🙂

Madame-smoothiesmoothie, bananer, blåbær, kiwi
2 glas

2 frosne bananer
1 håndfuld frosne blåbær
3 skrællede kiwifrugter
2 dl æblejuice

Blendes.