Fragilitékage og hjemmelavede flødeboller

Eftermiddagen stod på kage, flødeboller, vindruer, te og kakao. Kageopskriften har jeg fra Netto-kogebogen ‘Dessert- og bagebogen’, mens flødebolleopskriften kommer fra Anarkistens blog.

Fragilitékage
6-8 stykker
fragilitékage, marengs, flødeboller, kaffecreme, flormelis
Marengsmasse:
50 g mandler
2 æggehvider
100 g flormelis
1 spsk mel

Creme:
4 æggeblommer
50 g flormelis
2 tsk nescafé
4 spsk vand
100 g smør

Hæld kogende vand over mandlerne og smut dem. Hak dem fint. Pisk æggehviderne til de er meget stive. Vend de hakkede mandler, flormelis og mel i de stiftpiskede æggehvider. Læg bagepapir på en bageplade. Tegn tre cirkler med en diameter på ca. 15 cm. og vend papiret. Bred massen ud i de tre cirkler. Bag bundene i 30-40 minutter ved 150 grader.

Pisk æggeblommer og flormelis over vandbad, til det er let og luftigt. Afkøl æggemassen under omrøring. Rør nescafeen ud i kogende vand og rør det sammen med blødt smør. Rør blandingen sammen med æggemassen.

Læg de afkølede bunde sammen med cremen og sigt flormelis over kagen, inden den serveres.

Note: Jeg piskede æggeblommerne uden at bruge vandbad, og det virkede også fint. Desuden havde jeg lidt chokoladerester fra flødebollerne, som jeg smurte den øverste kagebund med, inden jeg dryssede flormelis på. Ovenstående opskrift er med dobbeltportion af cremen i forhold til den originale, for jeg syntes, at den oprindelige opskrift var lidt nærig med cremen. Gæsterne var heldigvis enige i min prioritering, og kagen smager helt formidabel!



14 thoughts on “Fragilitékage og hjemmelavede flødeboller”

  • Uhmmm…hvor ser det dog lækkert ud alt sammen…Både Fragilitekagen, flødebollerne og også dit lækre brød fra forrige indlæg…

  • Mrs. Cakeaholic – det var det helt bestemt også! Man skal i øvrigt passe på med ikke at servere brødet før de andre retter, for så spiser folk sig let mætte i det – det er nemlig ret vanedannende 😉

  • Kagerne ser sørme godt ud, og den fragilitèkage kunne jeg nu godt finde på at abe efter.
    Den blandede skål, er ikke lige mig, men sjovt ser det ud.
    Knus
    Vibeke

  • Vibeke – det kan du trygt gøre – den er både velsmagende og let at lave! Faktisk så let, at jeg blev ret skeptisk, da jeg læste opskriften første gang og nær havde droppet den igen, for det kunne da ikke passe 😉

  • Dine opskrifter lyder bare utroligt lækre.

    Det er sjovt at læse om fusionsmaden, og din skål med sådan en blanding ser jo helt skøn ud! Man skal nok vove mere ikke bare at gøre, som man altid har gjort 🙂

  • Madame – da gemalen begyndte at fortælle om chokofanter og heksehyl i salaten, så jeg meget forkert ud i ansigtet, men ellers er jeg helt enig i, at det er godt at bryde rammerne ind imellem. Selvfølgelig er der en del ting, der smager meget spøjst, når de bliver blandet, men det er rigtig sjovt at eksperimentere og opdage nye spændende retter 🙂

    • Tak! Hun har desværre lukket bloggen, men jeg havde glemt, at der var et link til den i dette blogindlæg 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.