Kaffechokoladetærte

kaffechokoladetærte, chokoladetærte, tærte, kage, dessert, hvedemel, smør, flormelis, æg, mørk chokolade, chokolade, rørsukker, kaffe, dulce de leche, karamelmasseDet er nu, at jeg som ansvarlig blogger må udstede en advarsel. Dette indlæg indeholder en kaloriebombe af rang. Hvis du har bare den mindste tendens til at tage på, så vil alene det at læse opskriften få dig til at veje mindst 15 gram mere. Jeg sværger. Det er så vildt, hvad der er af kalorier i denne kage.

Men den smager godt.

Eller måske ligefrem – derfor smager den godt!

Jeg udsatte The Boyz for den, for de er nok blandt dem i min omgangskreds, der har den højeste forbrænding, og det har man brug for, hvis man vil spise denne tærte.

Den oprindelige opskrift stammer fra ‘Tryl med tærter…’, hvor jeg justerede meget lidt – lidt mere æggeblomme og lidt mørkere chokolade end den oprindelige – og så havde jeg lidt tærtebund til overs, som blev frosset ned.

Kaffechokoladetærte
10-12 personer

Dej:
150 g hvedemel + lidt mere
100 g smør
75 g flormelis
1 æg

Fyld1:
100 smør
200 g mørk chokolade (jeg brugte 70%, men brug gerne en lidt mildere)
3 æg
2 æggeblommer
40 g sukker
1 dl meget stærk kaffe

Fyld2:
Et glas dulce de leche (eller hjemmelavet karamelmasse)

Dejen: Smuldr smørret i melet og ælt det sammen med flormelis og æg. Når dejen har samlet sig, putter du den i en pose og stiller den på køl i en halv time – derefter skulle den gerne være kold nok til, at den kan rulles ud. Læg den udrullede dej i et tærtefad, læg noget bagepapir over og hæld to håndfulde tørrede bønner eller ærter ud over bagepapiret. Bag tærten ved 200 grader i 15 minutter med papir og ærter/bønner over og derefter 10 minutter uden.

Fyld1: Smelt smørret i en gryde, tag den af varmen og rør den finthakkede chokolade i. Når den er helt smeltet, rører du æg, æggeblommer og sukker i. Derefter bliver kaffen blandet i, og fyldes hældes ud over den forbagte tærtedej. Bag den ved 190 grader i ca. 10 minutter – til tærten føles fast, men inden den begynder at sprække.

Når tærten er kølet helt af, smører du karamelmassen på. Derpå tager du en bid og drømmer dig væk til desserthimlen…

29 thoughts on “Kaffechokoladetærte

  1. MissMuffin – hehehe! Jeg vil sige, at da de så tærten, så mente de saaagtens, at de kunne udrydde den (vi var fem i alt), og vi fik da også spist over halvdelen af tærten, men kun én af dem tog to stykker, og der var han godt nok ved at knække halsen! 😀

  2. Frk. Bibo – HAHAHAHA! 😀
    Så er det godt, jeg ikke tog et billede af, hvordan den ser ud, når den er skåret ud – der er et flot chokoladelag under karamellen 😉

  3. Det lyder simpelthen for lækkert – jeg skal lave den i aften.

    Skal være alene hjemme og sidder nu og tænker på om der overhoved vil være noget tilbage til Anders.

  4. Tak for advarselen… Men hvad hjælper det når man er nysgerrig og meget lækker sulten 🙂 Det både ser og lyder rigtig godt. Den ryger i gemmeren.

  5. NYBH – denne udgave var ikke så sød igen, men det skyldtes, at jeg brugte en 70% chokolade, som gav et 'mørkt modspil' til karamellen. Gemalen mente, at det ville blive endnu bedre med en lysere chokolade, men omvendt kunne jeg godt lide den mere voksne smag, som den mørke chokolade gav kagen. Men den smager af meget og mætter godt!

  6. Tina – chokoladetærter – og chokolade i det hele taget – er bare guf 😉

    Jeg tænkte nøjagtig det samme med fyldet, for hold op hvor er der mange gode sager i! 😀

  7. Åh åhhhh … for den da!! Den kage ser da helt fantastisk ud.
    Så behøver man ikke være en tryllekunstner med en tylle. For der er vist ingen tvivl om, at man bliver super populær på den kaffechokoladetærte.

  8. Klidmoster – den både smager OG er virkelig syndig – den forsøger bestemt ikke at lade som om, den er sund! 😀

    Håber de kan lide den – bare sørg for at fortælle dem, at den mætter ret godt 🙂

  9. Pingback: November: Kaffe - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *