Svampetærte

I dag har vi fået en god og smagfuld svampetærte. I bedste køkkenprogram-stil var den lavet på forhånd, da jeg ynder at lave onsdagens aftensmad dagen før, eftersom jeg ofte træner om onsdagen. Gemalen lavede så en dejlig krydret ratatouille til, så det endte med at blive ren vegetar – men det gør nu ikke noget.

Opskriften er inspireret af ‘Tænd på tærter…’, men jeg endte med at bruge lidt færre svampe (ellers var der dårligt plads i mit fad), ligesom jeg også justerede lidt på dejen. I den oprindelige opskrift bruger man også salte citroner, men det havde jeg ikke.

Svampetærte
4 personersvampetærte, tærte, hvedemel, speltmel, smør, gouda, ost, cayennepeber, svampe, champignon, hvidløg, timian, æg, fløde, maizena

Dej:
120 g hvedemel
80 g speltmel
100 g smør
1 tsk salt
70 g revet gouda ost
1 æg
lidt cayennepeber

Fyld:
250 g svampemix, friske
250 g champignon
lidt olivenolie
2 fed hvidløg
1 tsk timian

Æggemasse:
2 æg
3 dl madfløde
1 spsk maizena
salt

Smørret smuldres i melet, og alle ingredienser til dejen æltes hurtigt sammen. Beklæd et tærtefad med dejen, prik den et par gange med en gaffel og bag den i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.

Rist alle typer svampe på en pande i lidt olivenolie. Tilsæt presset hvidløg, og tag derefter panden af komfuret og tilsæt timian til retten. Pisk alle ingredienser til æggemassen sammen. Fordel svampefyldet på den forbagte tærtebund, overhæld det med æggemassen og bag tærten i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.

Note: Lækker tærte som gør sig fint både som hovedret og som tilbehør. En anden gang kunne jeg godt finde på at putte flere krydderier i eller måske nogle mere kraftigt smagende svampe, men den er altså også god i denne version.

20 thoughts on “Svampetærte

  1. Er blevet helt vild med taerter igen, nok fordi man kan koebe den her faerdiglavede dej til bunden. Maaske ikke saa godt som hjemmelavede bund, men jeg synes det er lettere og de bliver gode. Har lavet baade med groentsager og med bacon, maa proeve med svampe ogsaa.

  2. NYBH – vi var også glade for den 🙂 En vegetardag er altid god – selvom jeg nu godt kan lide kød. Har prøvet mange spændende vegetarretter de seneste år, da en af mine venner er vegetar 🙂

  3. Tina – hehe, jeg har flere gange overvejet at lave saltede citroner, da jeg elsker citrusfrugter, men jeg har ikke fået det gjort endnu. Det havde ellers været fikst, når der nu for en gangs skyld er en opskrift, hvor det skal bruges i 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *