Intens citrontærte

citrontærte, tærte, desserttærte, citronkage, kage, dessert, tærtedej, smør, æg, rørsukker, citroner, hvedemel, flormelis, pistacienødderEr du ligesom jeg til intense og nærmest hvinende syrlige citronkager, så er denne tærte noget for dig! I min alenlange liste over opskrifter, jeg gerne vil prøve en dag, fandt jeg en citrontærte fra Kitchen Wench, som så rasende lækker ud. Der benyttes blandt andet en mørdej i tærten, men da jeg allerede havde en lille portion liggende tilbage fra Halloween, hvor jeg bagte en græskartærte med kanel, ja så brugte jeg blot denne rest.

Jeg skruede desuden en smule op for citronskallen og lidt ned for citronsaften.

Intens citrontærte
6-8 personer citrontærte, tærte, desserttærte, citronkage, kage, dessert, tærtedej, smør, æg, rørsukker, citroner, hvedemel, flormelis, pistacienødder

½ dej fra græskartærte med kanel
3 æg
3 dl rørsukker
fintrevet skal fra 2 øko-citroner
1 dl friskpresset citronsaft
½ dl hvedemel

Pynt: flormelis og hakkede, usaltede pistacienødder

Tænd ovnen og sæt den på 150 grader. Rul dejen ud og for et lille tærtefad med det (max 18 cm i diameter). Pisk resten af ingredienserne grundigt sammen i en skål. Hæld citronfyldet i tærten og stil den forsigtigt ind i ovnen. Lad den bage i 40-50 minutter og stil den i køleskabet.

Servér den, når den er kølet helt af. Husk at pynte den med flormelis og hakkede, usaltede pistacienødder.

Note: Nu blev jeg nødt til at tage et stykke kage, inden den var afkølet helt, og derfor var den ikke helt let at skære. Til gengæld smagte den rasende godt! Den var hvinende syrlig, så den er lige noget for rigtige citronfans. Du kan evt. overveje at skære en lille smule ned på citronmængden, men omvendt er den nu lækker, når den er så intens. Af samme grund er det nærmest en konfektkage – en kage, der er så tung, sød og intens, at du kun bør spise et lille stykke af dem. Husk at servere den kold – ellers bliver den nok lidt for voldsom.

… sidder du nu og tænker, at det lyder lige lovlig stærkt til dig, så gå i stedet til de citronmuffins med birkes, som jeg bloggede om i går.

11 thoughts on “Intens citrontærte

  1. Jo mere citron jo bedre…… Den ser bare god ud! Har et helt board på Pinterest dedikeret til citroner he he. Og apropos birkes bager man rigtig mange kager med birkes hernede. Det købes som sådan en slags “birkes paste” og er super lækkert. Knus

    • Nemlig – og med et stykke af denne tærte skulle man gerne få stillet dagens citronbehov 😀

      Hov ja – det kan jeg da egentlig godt huske – det med birkespastaen. Ved du, om det er let at lave selv?

  2. Det lyder til at være en god opskrift. Et godt tip: Sæt fadet med tærtedejen i ovnen, træk pladen så meget ud, at du kan hælde det flydende fyld i, og skub den FORSIGTIGT helt ind. Virker hver gang!

  3. Pingback: Citronkage med havregrynsbund - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

    • Det er hele æg. Jeg har ikke oplevet problemet med, at den ikke sætter sig – måske har du brugt store æg, eller måske skulle den have et par minutter mere?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *