Blommelagkage med hvid chokoladecreme

Blommelagkage med hvid chokoladecreme

Da min svigerfar holdt fødselsdag sidste weekend, medbragte jeg denne blommelagkage med hvid chokoladecreme. Jeg havde fundet en pose hjemmedyrkede Victoria-blommer frem fra fryserens gemmer, som jeg kogte til en syrlig kompot og derefter kombinerede med hjemmebagte lagkagebunde og en mild og dejlig hvid chokoladecreme.

Blommelagkage

Du skal bruge:

  • en portion lagkagebunde
  • en blommekompot lavet på 600 g blommer, 150 g rørsukker og 1 stjerneanis
  • en portion hvid chokoladecreme
  • evt. lidt mørk rom eller portvin
  • farvet glasur og sukkerkugler

Jeg foreslår, at du laver denne blommelagkage dagen før, at den skal spises, så den kan nå at ‘trække smag’.

Start med at lave den hvide chokoladecreme. Mens den køler af i køleskabet, sætter du blommekompotten over. Den skal simre i 15-20 minutter, og imens kan du gå i gang med lagkagebundene. Både blommekompot og lagkagebunde skal køle helt af, inden du går i gang med at samle lagkagen. Husk at fjerne stjerneanissen fra blommekompotten!

Når den hvide chokoladecreme har kølet af i mindst fem timer, pisker du den, indtil den er blød og cremet. Flæk derefter lagkage-kagen to gange, så du får tre lagkagebunde i alt. Læg den nederste lagkagebund på et lagkagefad og dryp den evt. med mørk rom eller portvin. Smør halvdelen af blommekompotten ud på bunden. Fordel en tredjedel af den hvide chokoladecreme oven på og læg dernæst den midterste lagkagebund på den hvide chokoladecreme. Gentag processen fra før – dryp bunden med alkohol, fordel den anden halvdel af blommekompotten og derefter endnu en tredjedel af den hvide chokoladecreme. Læg den øverste lagkagebund oven på og tryk forsigtigt lagkagen sammen, så kompot og chokoladecreme fordeler sig jævnt i lagkagen. Dæk den til med husholdningsfilm og stil den i køleskabet natten over.

Tag en fugtig klud og gør fadet omkring lagkagen rent for krummer og rester af creme. Rør dernæst en glasur af flormelis, lidt blødt smør samt evt. lidt pastafarve og smør glasuren ud over lagkagens top. Drys sukkerkugler på den næsten færdige blommelagkage. Smør resten af den hvide chokoladecreme på siden af lagkagen.

Husk at tage lagkagen ud af køleskabet mindst en halv time før, at den skal spises, så den ikke er for kold, når den serveres.

Note: Jeg valgte at lave en forholdsvis syrlig blommekompot til denne blommelagkage, så blommerne kunne give noget modspil til den milde og sødmefulde chokoladecreme. Du er dog velkommen til at putte mere sukker i blommekompotten, hvis du gerne vil have en ret sød blommelagkage.



8 thoughts on “Blommelagkage med hvid chokoladecreme”

    • Ja, det er lidt tarveligt at bruge ‘sommerguld’, men jeg må indrømme, at jeg virkelig nyder at tage forskud på sommeren, når jeg fisker bær og frugter op af fryseren på denne årstid 🙂

  • Ja, så gad man da godt lige, at nogen havde gidet putte blommer i fryseren for nogle måneder siden 😛

    • True that. Men så kan jeg kun anbefale, at du prøver opskriften, når det er blommesæson igen 🙂

  • Min kæreste har været på blommemol rundt i kvarteret, så nu har vi simpelthen så mange blommer, at jeg tænker denne ville være perfekt som fødselsdagskage i næste uge 🙂 Jeg er dog lidt i tvivl ift chokoladecremen – kan man undgå et termometer til at se, om fløden er den temperatur, den skal have, inden man hælder den over chokoladen? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *