bakewell tart, tærte, desserttærte, kage, dessert, hvedemel, flormelis, frangipane, hasselnødder, mandler, nødder, æg, rørsukker, smør, blommemarmeladeDet er faktisk Anarkistens skyld, at jeg bagte denne frangipane tærte tidligere på ugen! Gemalen skulle bruge en kage til ca. seks personer, og da jeg i forvejen kiggede Anarkistens bagebøger igennem efter jagten på en anden kage, så faldt jeg ved et tilfælde over opskriften på frangipane tærte. Den lød ret fristende, og da jeg så hendes tilføjelse om, at det blev til en Bakewell Tart, hvis man blot smurte lidt marmelade på tærtedejen, inden man hældte frangipane over, ja så var jeg solgt. Det passede jo supergodt ind i månedens tema med engelsk mad! I en Bakewell Tart bør man dog bruge mandler, men jeg valgte at lave denne version med hasselnødder.

Jeg brugte en sød tærtedej, som jeg tidligere har brugt til en jordbær-rabarbertærte, opskriften på frangipane fra ‘Anarkistens ægte kogebog’ (hvor jeg dog erstattede lys muscovadosukker med rørsukker) og et par spsk blommemarmelade med kanel.

Bakewell Tart – frangipane tærte
6 personer

Dej:
150 g hvedemel
100 g smør
75 g flormelis
1 æg

Frangipane:
100 g hasselnødder i dagens anledning – laves traditionelt med mandler
1 æg
100 g rørsukker
100 g smør

2 spsk blommemarmelade med kanel

Sørg for at smuldre smørret grundigt i melet, inden du blander flormelis i. Ælt ægget i, til dejen har samlet sig, og lad dejen stå i køleskabet i en halv time. Rist imens nødderne på en pande og blend dem derefter med resten af ingredienserne til frangipane, indtil du får en ensartet masse.

Rul dejen ud og beklæd en 24 cm bred tærteform med dejen. Smør bunden med blommemarmelade og fordel frangipane oven på. Vær obs på at bruge en form, hvor der er plads til, at frangipane hæver sig lidt under bagningen. Dæk forsigtigt tærten til og sæt den i køleskabet en times tid. Bag tærten ved 175 grader i ca. 35 minutter  og lad den køle af, inden den serveres.

Note: Meget lækker og enkel frangipane tærte. God smag af nødder, og kagen fik nærmest et marcipanagtigt strejf. Marmeladen giver et godt, sødt og frugtet strejf til kagen – elegant kage, der er let og hurtig at lave!