Jordbær-rabarbertærte
I anledning af Bedstevennens besøg i går havde jeg fisket gode sager ud af fryseren, og det blev både til en lækker jordbær-rabarbertærte samt et par glas hyldeblomstsaft med jordbær og danskvand. Total sommerglæde! Vil du se et par close-ups, kan du kigge på min Facebookside.
Opskriften på denne jordbær-rabarbertærte fandt jeg i ‘Tænd på tærter…’, hvor jeg måtte justere nogle ting – blandt andet fandt jeg undervejs ud af, at jeg nok havde valgt et fad, der var for lavt i forhold til opskriften, og selvom jeg brugte færre bær, end opskriften lagde op til, så skvulpede tærten lidt over under bagningen. Samtidig fik min jordbær-rabarbertærte også længere tid i ovnen, jeg brugte mindre smør, mere kardemomme samt brugte en mindre sød marcipan, som jeg købte i Frankrig i sommers. Du kan også bruge hasselnødder oven på kagen, men det udelod jeg.
Jordbær-rabarbertærte
Dej:
150 g mel
100 g smør
75 g flormelis
1 æg
150 g marcipan
150 g rørsukker
150 g blødt smør
3 æg
5 spsk mel
revet skal af en ½ økocitron
1 tsk kardemomme
ca. 500 g optøede rabarber og jordbær
evt. tynd abrikosmarmelade (uden frugtstykker)
Bland dejen først ved at smuldre smørret grundigt i melet, blande flormelis i og derefter ælte ægget i, til dejen har samlet sig. Lad den stå i køleskabet i mindst en halv time.
Riv marcipanen og bland den først med rørsukker og dernæst med smør. Bland skiftevis æg og mel i og tilsæt derefter citronskal og kardemomme. Fordel dejen i et tærtefad drysset med lidt mel og hæld marcipanmassen i tærtefadet. Fordel bærrene oven på massen og bag tærten ved 190 grader i 40-50 minutter. Jeg endte dog med at give den et sted mellem 60 og 70 minutter, så sørg for at holde godt øje med tærten og tag den først ud, når den ikke længere er ‘bløbbet’ i midten.
Du kan evt. pensle din jordbær-rabarbertærte med abrikosmarmelade, når du har taget den ud af ovnen – det giver tærten en flot glaseret overflade.
Servér gerne tærten lun og med vaniljeflødeskum (flødeskum pisket med vaniljesukker og vendt med lidt flormelis), vaniljeis eller creme fraiche.
Note: Denne jordbær-rabarbertærte er absolut værdig til titlen ‘lækker sommerkage’! Meget lækker og sød kage med masser af bærsmag, selvom jeg brugte færre, end der foreslås i opskriften.
Årh, hvor ser den god og sommeragtig ud – savner virkelig friske bær og solskin!
– Anne
Umm, den ser virkelig god ud..
Jeg er lidt i tvivl, er det to deje eller blandes marcipanblandingen sammen med den første dej?
Mvh Anita
http://livogmad.blogspot.com/
Hej A+K!
Tusind tak – det var også som at tage en bid af en solrig junidag 🙂
Miss A – mange tak 🙂
Der er én dej, som du blander først og stiller til afkølling. Dernæst laver du en marcipanmasse, som er ret flydende, og når dejen har stået i køleskabet i mindst en halv time, breder du den ud over et tærtefad og hælder så den flydende marcipanmasse i 🙂
Okay. Det troede jeg også, men ville hellere spørge og være sikker 🙂
For sørensen det ser lækkert ud!
Det er altså lidt syret at læse din blogpost i dag 🙂 Det sne`r ret meget uden for lige nu og så ser jeg din vildt skønne sommer tærte og kan næsten smage den 😀
Alle mine dejlige sommer bær, led en frygtelig skæbne i vores fryser mellem jul og nytår. Fryseren gik død :-((( Hvilket vi opdagede lidt for sent. Øv.
Orv det er jo som at se en solskinsdag i en kage – nøj man bliver henført til sol og sommer 😀
Og rabarber og jordbær er bare såå lækker en kombination, den kan man da bare ikke gå fejl af!
– Maj
Miss A – det er også det bedste – i stedet for at få sig et par kedelige overraskelser i køkkenet 🙂
Hej Balladen!
Tusind tak! Den smagte heldigvis også lige så godt, som den ser ud 🙂
Vibeke – hov, har I sne nu? Vi fik et par uengagerede snefnug i morges, men nu skinner solen.
Øv hvor ærgerligt med fryseren! Det er megatræls sådan noget 🙁
Hej Maj!
Hehe, mange tak! Det er nemlig noget af det, jeg allermest forbinder med sommer, og det var skønt at smage igen!
Ååååh suk, sommerligt og smukt. Længes efterhånden, selvom jeg godt ved, at jeg ikke engang kan tillade mig at klage hernede. Men lige de sidste par dage regner det nu, så trænger også til sommerlig mad! Godt man kan snyde lidt 😉
Den tærte ser god ud og da jeg både har rabarber og marcipan i fryseren er det jo bare at gå i gang.
Ih, hvor ser den god ud – og marcipan er jo altid godt i tærter…..well, altid punktum 🙂
Mange hilsner
Birthe
Ej ej ej ej……. Er helt sikker på at jeg kan dufte den her, igennem skærmen… Nøjjjjjj Hvor ser den bare lækker ud !!!
MUMS !
Hyggehygge
Marianne
lækkert igen og minder mig om at jeg burde rydde op i min fryser
Den ser altså rigtig god ud. Tror du ikke godt at man kan lave den uden marzipan?
Mmmm den lyder godt nok lækker. Den er skrevet bag øret. Har besluttet mig for at lave flere bær- og sæsonkager her til sommer/forår fremfor den traditionelle med chokolade 🙂
Kh Nadia
Det er alt alt for lækkert, og jeg har intet der nærmer sig lækkert i hele hytten.
Skal holde op med at kigge ind til dig efter butikkerne har lukket!
På den anden side er det nok bedst sådan ellers ville jeg jo veje 140 kg i løbet af ingen tid.
Dejlig sommer-indslag! Jordbær-rabarber er og bliver en skøn kombination.
Eva – tusind tak 🙂
Hehe, næ den går ikke – i dag ville jeg godt have byttet temperaturer med dig, for der har godt nok været koldt her i Danmark! 😉
Brittsol – mange tak! Hold dig endelig ikke tilbage – den er dejlig saftig og sød 🙂
NYBH – mange tak! Marcipan gør sig nemlig rigtig godt i desserttærter, og det er nok en af mine yndlingsmåder at bruge marcipan på 🙂
Tanker skal der til – hihi, tænkte det nok var noget for dig! Prøv den endelig – den er rigtig god 🙂
Signe – mange tak. Sådan har jeg det også, så lige nu kører jeg 'vendetta' mod vores fryser 😉
Lene – tak skal du have. Ja, men der forsvinder noget sødme, og den bliver mindre svampet. Tærten er dog ret sød i forvejen, så jeg tror godt, den kan 'tåle det' 🙂
Foodfanatic – mange tak! Det lyder som en fornuftig beslutning – selvom jeg nu også er ret glad for chokolade 😉
Men bærtærter kan altså være fantastiske…
Grith – hehe, mange tak! Ja, det er farligt at følge madblogs, og jeg også tit med at få lyst til de ting, som jeg ser andre blogge om 🙂
Camilla – mange tak! Jeps, det er det – to af de bedste sommer-råvarer, som jeg ser frem til at få i frisk udgave igen 🙂
Mums. Men hvordan kan abrikos marmelade give en glace, vil frugten ikke få det til at se helt mærkeligt ud?
Hold da op hvor lyder det godt, Piskeris! Og det er dejligt at se, at din blog har en profil på Facebook. Den synes jeg selvfølgelig vældig godt om :-))
Lars Q – mange tak 🙂
Nej, bare man holder sig fra selve frugtstykkerne, men nu du spørger, så tror jeg lige, jeg præciserer det i indlægget 🙂
Madame – det er også en af de bedste kager, jeg har fået i løbet af de sidste par måneder – hvis ikke den bedste 🙂
Uh, tak skal du have! 🙂
Savle savle savle… kan du sende et stykke til Sverige?
Litzy – så skal jeg have fat i en tidsmaskine først, for det sidste stykke blev spist i går aftes 😉