Nå tænker du muligvis: “Feta? Det må da være en skrivefejl!” – men nejnej, jeg har bagt chokoladekage med feta i.

Jo jeg har.

Og det smagte ganske glimrende.

Jeg fik lyst til at prøve det, da jeg på et tidspunkt så en opskrift på det i et supermarked (på en af de små opskriftsedler, man kan tage med, hvis man har lyst). Jeg lavede dog et par ændringer. Du kan også lave en creme til, men der fik jeg lavede en lige lovlig tyndtflydende udgave, så jeg vil i stedet foreslå dig at tage noget græsk yoghurt (min. 2% og gerne mere) og blande det med vaniljesukker og cointreau og servere det til.

Chokoladekage med feta og valnødder
stor bradepande

200 g mørk chokolade
100 g mørk chokolade med appelsin
6 æg
300 g mørk farin
1½ dl god appelsinsaft
450 g blød feta (ikke for salt og for Guds skyld ikke de ækle hårde salte salattern!)
220 g hakkede valnødder
250 g hvedemel
125 g smør
1 spsk bagepulver

Hak chokoladen og smelt den forsigtigt i vandbad eller i mikrobølgeovn. Smelt smørret og lad det køle lidt af. Pisk æg og farin grundigt, så det bliver luftigt og rør så appelsinsaft, flydende smør og chokolade i æggemassen. Bræk fetaen i mindre stykker og vend dem forsigtigt i chokolademassen sammen med valnødderne. Bland mel og bagepulver og vend det i chokolademassen. Smør en bradepande med smør og spred dejen ud i den. Bag den ved 140 grader i 25-30 minutter. Jeg bagte den dog i et stort bradepandefad (dvs. lidt mindre og højere end en bradepande), og der gav jeg den 160 grader i ca. 40-45 minutter. Du kan tjekke, om kagen er færdig, ved at stikke en lille træpind eller lignende i kagen – er der blød kagemasse på, når du trækker pinden op af kagen, skal den bages i længere tid.

Note: Jeg var lidt bange for, om fetaen ville være for salt eller bare for mærkelig, men den passede fint ind i. Jeg syntes ikke, det var tydeligt i smagen, at der var feta i, men det gav kagen lidt kant, og så mættede kagen ret meget! Meget spændende eksperiment.