Chokoladekage med feta og valnødder

Chokoladekage med feta og valnødder

Nå tænker du muligvis: “Chokoladekage med feta? Det må da være en skrivefejl!” – men nejnej, jeg har bagt chokoladekage med feta i.

Jo jeg har.

Og det smagte ganske glimrende.

Jeg fik lyst til at prøve det, da jeg på et tidspunkt så en opskrift på det i et supermarked (på en af de små opskriftsedler, man kan tage med, hvis man har lyst). Jeg lavede dog et par ændringer. Du kan også lave en creme til, men der fik jeg lavede en lige lovlig tyndtflydende udgave, så jeg vil i stedet foreslå dig at tage noget græsk yoghurt (min. 2% og gerne mere) og blande det med vaniljesukker og cointreau og servere det til.

Chokoladekage med feta og valnødder

stor bradepande

200 g mørk chokolade
100 g mørk chokolade med appelsin
6 æg
300 g mørk farin
1½ dl god appelsinsaft
450 g blød feta (ikke for salt og for Guds skyld ikke de ækle hårde salte salattern!)
220 g hakkede valnødder
250 g hvedemel
125 g smør
1 spsk bagepulver

Hak chokoladen og smelt den forsigtigt i vandbad eller i mikrobølgeovn. Smelt smørret og lad det køle lidt af. Pisk æg og farin grundigt, så det bliver luftigt og rør så appelsinsaft, flydende smør og chokolade i æggemassen. Bræk fetaen i mindre stykker og vend dem forsigtigt i chokolademassen sammen med valnødderne. Bland mel og bagepulver og vend det i chokolademassen. Smør en bradepande med smør og spred dejen ud i den. Bag den ved 140 grader i 25-30 minutter. Jeg bagte den dog i et stort bradepandefad (dvs. lidt mindre og højere end en bradepande), og der gav jeg den 160 grader i ca. 40-45 minutter. Du kan tjekke, om kagen er færdig, ved at stikke en lille træpind eller lignende i kagen – er der blød kagemasse på, når du trækker pinden op af kagen, skal den bages i længere tid.

Note: Jeg var lidt bange for, om fetaen ville være for salt eller bare for mærkelig, men den passede fint ind i. Jeg syntes ikke, det var tydeligt i smagen, at der var feta i, men det gav kagen lidt kant, og så mættede kagen ret meget! Meget spændende eksperiment.22 thoughts on “Chokoladekage med feta og valnødder”

 • Jeg måtte lige blinke et par gange og gnide øjnene, troede at jeg havde set forkert!! Feta i chokoladekage, tja hvorfor ikke, det har jo det salte så måske jeg skulle prøve det 😉

  Mange hilsner
  Birthe

 • Meget meget spændende.

  Tror ikke jeg skulle fortælle herhjemme at der er ost i kagen, Anders hader ost.

  Med mindre det er på pizza.

  Knus Grith

 • NYBH – hæhæhæ! Jeg husker min egen reaktion som “Feta i chokoladekage? Det kan man da ikke!” (indsæt to sekunders pause) – “Det må jeg prøve!” 😀

  (og det er nok meget kendetegnende for, hvordan jeg bliver inspireret til nye køkkeneventyr…)

 • Grith – altså, du kunne jo være fræk og bage denne kage (men mindske mængden af feta) og så give ham et stykke uden at fortælle, at der er feta i… ind imellem kan man jo overbevise folk, når de først prøver deres hadeingredienser på en ny måde 😉

 • Du er simpelthen så eventyrslysten i køkkenet – det tager jeg hatten af for. Jeg er kedelig til sammenligning. Tidligere i dag kiggede jeg på Signes birkeskartofler, og nu kommer du feta i kagen. Der er byttet om på det hele 😉
  Kh Nadia

 • Det lyder også rigtig spændende….Måske mere spændende end lækkert, men dermed ikke være sagt at det ikke er et forsøg værd.
  Knus

 • Litzy – hihi! Vi havde lidt rester, så de er smuldret sammen i en pose og ligger nu i fryseren – glæder mig til at omsætte det til romkugler 😉

 • Irene – det er i hvert fald en sammensætning, hvor man lige overvejer et øjeblik, om man læste rigtigt – men de to ting fungerede faktisk meget godt sammen 🙂

 • Ja, rigtig sjovt med feta ! Det er altså sjovt at kombinere ting som normalt IKKE høre sammen. Og så er det jo ekstra fedt, når det bliver godt 🙂
  Lavede for nogle uger siden Kylling med chokolade.. Og det blev så absolut ikke godt. Forfærdeligt, faktisk !
  God weekend
  🙂

 • Det lyder sgu sært – og så alligevel ikke. Der er jo masser af toppings med ost (mascapone, flødeost etc) og den salte smag sammen med chokolade er jo eminent. Så jo, jeg tror godt, at du kan overtale mig til chokoladekage med feta 🙂

 • Det lille køkken – det er nemlig ret skægt at kombinere råvarer, man ellers ikke plejer at se sammen!

  Ret ærgerlig med kyllingen, men modigt gjort!

  Mange tak og i lige måde 🙂

 • Signe – tusind tak 🙂
  Jeg fik desværre ikke prøvet den sammen med en god creme – spise kagestykket 'råt' – men jeg tror også, det kunne være interessant.

  Også god weekend til dig 🙂

 • Camilla – jeg prøvede at lave chokoladetrøffelkugler sidste år med gorgonzola i, og det passede også fint sammen. Smagen var godt nok kraftig (ret salt), så næste gang vil jeg bruge mindre gorgonzola, men ideen var ret god – og ret anderledes 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *