Appelsinsnegle

Appelsinsnegle

Jeg er godt i gang med kagebagningen i disse dage og har lige bagt disse saftige appelsinsnegle. Jeg så dem hos Anne Naturglad for nylig og fik straks lyst til at prøve dem! Jeg havde ikke grahamsmel, så det erstattede jeg med ølandshvedemel, og så justerede jeg lidt op og ned på en række af ingredienserne, så det passede bedre til køkkenskabenes indhold.

Appelsinsnegle

ca. 28 stk

50 g gær
4 dl kold mælk
3 spsk rapsolie
2 spsk rørsukker
1½ tsk salt
1½ tsk kardemomme
150 g ølandshvedemel
4-500 g hvedemel

150 g blødt smør
150 g sukker
100 g marcipan
fintrevet appelsinskal fra to eller tre appelsiner
100 g blød nougat

Pynt: mælkechokolade med appelsin

Opløs gæren i den kolde mælk og tilsæt derefter olie, rørsukker, salt og kardemomme. Pisk ølandshvedemelet i og bland derefter hvedemel i, til du har en blød og smidig dej. Lad den hæve tildækket på et lunt sted, til den er blevet dobbelt så stor.

Rør smør, sukker, marcipan og appelsinskal sammen i en skål. Jeg blev overmodig og puttede også saften fra en appelsin i, men det vil jeg fraråde, for det fik flere af sneglene til at lække snask ud på bagepladen. Del dejen i to dele og rul hver dej ud, så den er ca. på størrelse med en bageplade. Fordel appelsincremen ud over hvert dejstykke, skær nougaten i tynde stykker og fordel dem ud over de smurte dejstykker. Rul dejen stramt sammen på den lange led og skær den i 14-15 snegle. Bag dem ved 12-15 minutter ved 225 grader.

Når dine appelsinsnegle er kølet af, kan du smelte noget chokolade – gerne med appelsin – og pynte sneglene med dem.

Note: Jeg afprøvede en af disse appelsinsnegle på gemalen, der mente, at dette slog de klassiske kanelsnegle med flere længder! Kombinationen af nougat og appelsin var ret god, og så går man jo aldrig galt med chokolade… 😉

Dette er en ret sød kage – blandt andet på grund af chokoladetypen – så vil du have en knapt så sød udgave, kan du blandt andet udskifte chokoladen med en meget mørk udgave, så det kan give fyldet noget mere modspil.



17 thoughts on “Appelsinsnegle”

  • Åhh, jeg vidste det var en fejl at gå herind 😉

    De ser vel nok lækre ud, nu bliver jeg så nok også snart “nødt” til at bage dem…..

    Mange hilsner
    Birthe

  • Åhhhhhhhhhhh NEJ…. Her røg min kur i vasken, dem er jeg simpelthen nød til at prøve….
    MUMS de ser for lækre ud..
    Knus Irene

  • NYBH – hæhæhæ! Så vil du ikke se, hvad jeg har gang i ude i køkkenet 😉

    Jeg mindes, at du ikke er så god til meget søde ting, så jeg vil anbefale, at du laver dem med mørk chokolade øverst – gerne en lidt bitter udgave – da fyldet er ret sødt 🙂

  • Camilla – de var godt nok også lækre at gnaske i sig! Jeg tror godt, du kan glæde dig til nogle syndige billeder weekenden over… jeg har lige smeltet 700 g chokolade i køkkenet og har rørt en tilsvarende mængde flødeost… 😉

  • Guffenuf, er vild med tilføjelsen af appelsin 🙂 Jeg kan klart anbefale at bage dem i et fad, så alt 'snasket' bliver hvor det skal. Der er altså også skruet lidt op for 'snasket' i den opskrift Anne har fundet hos mig – i den originale skal der bruges mindre SMØR og mindre marcipan. Men jo mere jo bedre ikke? 😀

  • Uha, hvor ser det dog godt ud, Piskeris! Jeg kunne tænke mig, at en mørk chokolade ville være rigtig fin, når jeg læser din opskrift – spændende med appelsinskallen 🙂

  • Madame – tusind tak! Ja, jeg tror også, den er god med den mørke. Jeg var dog lige i stødet til en rigtig sød kage, da jeg lavede dem, så der var mælkechokoladen helt perfekt 🙂

  • Anette – ja ikke? Jeg kunne heller ikke stå for det, og selvom jeg elsker kanelsnegle, så er det her altså en mindst lige så værdig variant 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.