November: Citroner og appelsiner

November: Citroner og appelsiner

Det måtte jo komme… en citronelsker som jeg bliver da nødt til at have et benspænd med citroner! Oprindeligt havde jeg planlagt, at månedens benspænd skulle være citrusfrugter, men jeg kunne godt se, at det ikke ville levne nok plads til citronerne, så som kompromis valgte jeg at kombinere citronerne med appelsiner – så er der både det sure og det søde element. Samtidig er det – efter sigende – fra nu og frem til jul, at du finder de bedste appelsiner i butikkerne.

Og hvad skal jeg så lave? Tja, jeg opdagede lige til min store overraskelse, at jeg slet ikke har blogget om hjemmelavet lemon curd, og det vil jeg selvfølgelig straks bruge som undskyldning for at lave et par glas! Jeg har det med lemon curd som andre har med chokoladepålæg… det er decideret farligt at have på lager! Citroner er i det hele taget herlige at bruge i desserter, for de giver et godt, syrligt modspil til fedt og sukker, men de er også oplagte at bruge i marinader, dressinger og meget, meget mere.

Appelsinerne kommer også i spil i en række klassikere samt nyfortolkninger, som jeg håber på at få tid til at lave, og så er de selvfølgelig oplagte at bruge i en række drinks og smoothies. Jo, der skulle være rig mulighed for at få masser af c-vitaminer i denne måned!

Mens jeg vil gruble videre over, hvad jeg vil prøve at nå at lave af citron- og appelsinretter i denne måned, kan du evt. hente lidt inspiration i en række af de retter, jeg tidligere har lavet:

Fransk citrontærte
Lemon Meringue Pie
Appelsinlikør
Citron-firkanter
Saltede citroner
Kransekage med citron
Appelsinsnegle
Limonade
Grove appelsinboller
Råsyltet appelsinmarmelade med chokolade
Limoncello
Citronkage med glasur og kandiserede citroner
Drink: Citrushyld
Appelsin panna cotta med ølgelé

Se de retter med citron og/eller appelsin, som jeg lavede i denne måned23 thoughts on “November: Citroner og appelsiner”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *