Citrushyld og andre gode sager
Sidste weekend havde vi et vennepar besøg, og med månedens benspænd var det jo oplagt at starte med en lille drink. Jeg havde fundet en portion hyldeblomstsaft frem, hvor jeg også havde gemt en lille portion blomster, som jeg brugte som pynt i drinken. Den kan dog sagtens laves uden, men jeg vil kraftigt anbefale, at du bruger en hjemmelavet hyldeblomstsaft, da den smager bedre og kraftigere end dem, man kan købe. Inspirationen fik jeg for nylig fra Spisekammeret, som havde brugt limoncello, hvidvin og hyldeblomst i en drink. Jeg udelod hvidvinen og lavede i stedet en lille og ret koncentreret drink.
Citrushyld
1 drink
2 cl limoncello
4 cl koncentreret hyldeblomstsaft
knust is
evt. lidt vand
Hæld spiritus, hyldeblomstsaft og knust is i en shaker, ryst godt og hæld det i et cocktailglas. Pynt evt. med friske hyldeblomster og fortynd drinken lidt, hvis du synes, den er for kraftig. OBS – husk at du selv kan lave limoncello!
Note: En sød og kraftig sag, som smager frisk og sommerligt.
Hovedretten blev en fortolkning af en kyllingeret, jeg lavede sidste år, hvor jeg marinerede en kylling i hyldeblomst, inden den kom på grillen. Husk at gemme kyllingeskroget, så du kan koge en god bouillon på det.
Kartofler og brune champignons blev tilberedt i et fad sammen med lidt olie, estragonsennep samt salt, og så serverede jeg en salat med frisk og syrlig olivenolie, romainesalat, avokado samt lækre sorte oliven hjembragt fra Frankrig. Det sorte oliven var tilmed så gode, at den ene gæst, der stammer fra Grækenland, gerne ville vide hvor jeg havde dem fra, for de var jo næsten lige så gode som de græske – og det er jo et stort kompliment 🙂
Som afrunding fik vi denne enkle dessert, som blev en lille hyldest til vores have og ikke mindst de bærbuske, som nu er begyndt at give en masse fine bær. I bunden af dessertskålen lagde jeg en spsk hindbærsirup, hvorpå jeg lagde små skiver af Hansens Flødeis. Lidt hindbærlikør blev stænket over desserten, inden jeg afsluttede med friske hindbær og ribs samt et par mynteblade. En rigtig sommerdessert – uanset vejret!
Ja tak… Jeg tager gerne lidt af det hele 😀
Desserten skal jeg huske at lave næste gang der skal dessert på bordet 🙂
Lidt? Så beskeden du er blevet 😀
Det er skønt med sådan en lille bærdessert – det er noget, jeg forbinder med dansk sommer 🙂
Lyder som en dejlig afveksling til alt det hvidvin med koncentreret hyldeblomst, vi drikker her i huset 🙂
Limoncello har jeg aldrig hørt om – er det svært at opdrive?
Jeg plejer at købe det på ferier, men det skulle være muligt at købe hos specialforhandlere – for eksempel hos italienske delikatesseforretninger og visse vinhandlere. Du kan dog også lave det selv, men det tager min. en måned – så får du til gengæld også en ret kraftig og lækker sag 🙂
Opskrift på limoncello: https://piskeriset.dk/2010/03/02/limoncello-rugbrod-med-valnodder-og-aeble-abrikos-chutney/
Spændende! Jeg kan også godt lide citroner og Italien og Frankrig, så det er da lige noget for mig 🙂
Perfekt 🙂
Eeeejjj mmhmmm! Det er altså strengt det her – nu ligger jeg jo og savler ned i iPad’en!! hvor ser det hele bare læks ud!
Jamen det kunne være meget værre – det kunne være i et gammeldags tastatur 😀
Tak for rosen!