Hindbærsirup og ruggrød

hindbærsirup, sirup, hindbær, rørsukkerJeg spiser som regel frugt til morgenmad – ind imellem suppleret af lidt yoghurt eller A38. Det går dog ikke med veganer-benspændet, så jeg tænkte, at det var meget belejligt at lave lidt grød til morgenmad. Aftenen inden havde jeg kogt en lille portion hindbærsirup, og først havde jeg egentlig tænkt mig at putte lidt hindbærsirup på grøden, men jeg endte med at bruge restproduktet fra sirupskogningen – den kompakte frugtmasse, der var tilbage. Se, det er god Stop Spild af Mad-stil!

Hindbærsirup

325 g hindbær
300 g rørsukker
2½ dl vand

Hæld alle ingredienser i en gryde og lad det simre i ca. 20 minutter. Hæld det gennem en sigte, så frugtmassen sies fra og hæld derefter din hindbærsirup på skoldede flasker.

Note: Frisk sirup med masser af hindbærsmag. Tilsæt evt. en halv flækket vaniljestang under kogningen, hvis du gerne vil have en lidt sødere og mere dessertagtig hindbærsirup.

Ruggrød
1 person

1 dl havregryn
2 dl rugflager
1 lille håndfuld grofthakkede mandler
½ tsk spidskommen
et lille knips salt
kogende vand

Hæld alle ingredienser undtagen vandet i en skål. Tilsæt derefter så meget kogende vand, at det lige akkurat dækker overfladen af skålens indhold, og sæt så en tallerken eller anden form for låg på skålen. Lad grøden hvile sig i fem minutter, og så er den klar til at blive spist. Put lidt hindbærsirup – eller i dette tilfælde frugtmasse fra sirupskogningen -oven på grøden.

Note: Det var rigtig hyggeligt med grød igen, og jeg havde helt glemt, hvor godt det mætter! Jeg burde spise det noget oftere, så måske der følger flere grødeksperimenter senere på måneden. Vidste du i øvrigt, at mit allerførste benspænd faktisk var grød?23 thoughts on “Hindbærsirup og ruggrød”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *