Hindbærsirup og ruggrød

Hindbærsirup og ruggrød

Om morgenen spiser jeg som regel frisk frugt/bær oven på yoghurt eller A38, men et lille skvæt hindbærsirup oven på er også lækkert. I anledning af månedens benspænd tænkte jeg, at det ville være meget belejligt at udskifte mælkeprodukterne med lidt grød til morgenmad. Aftenen inden havde jeg kogt en lille portion hindbærsirup, og først havde jeg egentlig tænkt mig at putte lidt hindbærsirup på grøden, men jeg endte med at bruge restproduktet fra sirupskogningen – den kompakte frugtmasse, der var tilbage. Se, det er god Stop Spild af Mad-stil!

Hindbærsirup

325 g hindbær
300 g rørsukker
2½ dl vand

Hæld alle ingredienser i en gryde og lad det simre i ca. 20 minutter. Hæld det gennem en sigte, så frugtmassen sies fra og hæld derefter din hindbærsirup på skoldede flasker.

Note: Frisk sirup med masser af hindbærsmag. Tilsæt evt. en halv flækket vaniljestang under kogningen, hvis du gerne vil have en lidt sødere og mere dessertagtig hindbærsirup.

Ruggrød

1 person

1 dl havregryn
2 dl rugflager
1 lille håndfuld grofthakkede mandler
½ tsk spidskommen
et lille knips salt
kogende vand

Hæld alle ingredienser undtagen vandet i en skål. Tilsæt derefter så meget kogende vand, at det lige akkurat dækker overfladen af skålens indhold, og sæt så en tallerken eller anden form for låg på skålen. Lad grøden hvile sig i fem minutter, og så er den klar til at blive spist. Put lidt hindbærsirup – eller i dette tilfælde frugtmasse fra sirupskogningen -oven på grøden.

Note: Det var rigtig hyggeligt med grød igen, og jeg havde helt glemt, hvor godt det mætter! Jeg burde spise det noget oftere, så måske der følger flere grødeksperimenter senere på måneden. Vidste du i øvrigt, at mit allerførste benspænd faktisk var grød?

ruggrød


23 thoughts on “Hindbærsirup og ruggrød”

  • Ja, det er skønt at finde bær frem fra fryseren og ‘fremskynde’ sommeren lidt – nu er jeg altså klar til varme, solskin og lange dage 🙂

 • uhm – elsker ruggrød, gerne med et halvt æble og et drys kanel i… har aldrig prøvet at komme spidskommen i min grød dog, smagte det meget igennem?

  • Det var ikke så kraftigt – men nok til at smage igennem og give et spændende modspil til hindbærmassen 🙂

 • Lækker sirup:)
  Jeg elsker min havregrød, men jeg er ikke så vild med andre slags grød end den- konsistensen bliver ikke lige så god:)
  Hindbærsirup på havregrøden ville ikke være dårligt!

  • Hehe, jeg har til gengæld lidt svært ved den klassiske havregrød, for den bliver for blød og lind til mig. Jeg er lidt bedre til grødudgaver, hvor der er noget at tygge i 🙂

 • Dejligt med lidt ny grød-inspiration 🙂 Tror ikke jeg kommer til at spise så meget grød her i de varmere tider (som forhåbentlig snart kommer), men på en kold morgen er det noget af det bedste.
  Og siruppen er jeg vist nødt til at prøve, der findes ikke noget bedre end hindbærsmag.

  • Det er til gengæld oplagt snart at lave frugtgrød, mmm! Meeen det er nok mere rettet mod desserter 😉

  • Det var også rigtig hyggeligt med grød igen! Pønser lidt på en funky udgave, som jeg forhåbentlig får lavet en af de næste weekender 🙂

 • Hej Piskeris.

  Jeg er i grunden ikke så vild med hindbær (jeg er en jordbær-pige med stort J), men dén sirup har så flot en farve, at den må prøves 🙂 . Måske jeg så også kan blive en hindbær pige 🙂 .
  Iøvrig er min søn ret glad for grød med kanel, og den nye variant jeg fandt på: kokos-havregrød. Hans grød bliver lavet på 1/3 vand og 2/3 mælk – i kokos udgaven erstatter jeg den almindelig mælk med 1 mini dåse kokosmælk. Giver en mild kokos smag, uden at blive for dominerende 🙂

  Hilsen Mille T.p

  • Jeg synes, hindbærsiruppen er et godt sted at starte, hvis du gerne vil prøve noget skønt med hindbær *lokkelokke* 😉
   Mmm, kokos er også godt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *