Boghvedegrød med kokos og hindbær

Boghvedegrød med kokos og hindbær

Morgenstund har grød i mund… ok, dårligt ordspil, jeg indrømmer det! Men altså – grød er en glimrende morgenmadsspise. Det er (desværre) primært noget, jeg husker at spise i vinterhalvåret, men i anledningen af månedens mikroovnsbenspænd ville jeg lige prøve, om mikroovnen egner sig til at tilberede boghvedegrød i.

Normalt ville jeg overhælde grynene med kogende vand og lade det trække i nogle minutter, inden jeg tilsatte resten af ingredienserne, men da jeg også ville bruge friske hindbær fra haven, var det oplagt at ty til mikroovnen. Så risikerede jeg ikke at mose hindbærrene, når de skulle røres i, men kunne putte bærrene i min boghvedegrød fra start, inden den skulle varmes op.

Boghvedegrød med kokos og hindbær

1 person

0,75 dl boghvedegryn
0,75 dl kokosmel
2 spsk chiafrø
½ tsk vaniljeekstrakt
1 dl friske hindbær
1 dl vand eller rismælk

Pynt: hindbærsirup eller blomsterhonning

Rør ingredienserne sammen i en skål, der kan tåle at komme i mikroovnen. Sæt din boghvedegrød i mikroovnen og sæt den på 600 W i ca. 1½ minut. Hæld lidt hindbærsirup eller honning ud over grøden og spis den med det samme.

Note: Denne version af boghvedegrød er ikke specielt sød, da jeg foretrækker at kunne justere sødmen til sidst med lidt hindbærsirup. Du kan dog vælge at røre lidt sukker i grynene, inden du varmer den op.6 thoughts on “Boghvedegrød med kokos og hindbær”

 • Ah det ser lækkert ud. Jeg elskede boghvedegrød da jeg var barn. Men det er mange år siden jeg har fået det så jeg skal helt sikkert prøve din opskrift. Men jeg har et spørgsmål er det rigtigt at der kun skal bruges 0,75 g kokosmel? Det lyder af meget lidt.

 • Det var godt nok en hurtig grød. Jeg har aldrig prøvet boghvede, men det burde jeg nok, da jeg ikke spiser hvede og rug mere. Du skriver 0,75 g. kokos i opskriften, mener du dl? Eller skal der så lidt i?

  Jeg har fået den lækre gulerodshavregrød, de sidste par dage. Den er så god med en lille klat flødeskum ved siden af. Har du prøvet den?
  Grød er da også perfekt lige nu, med de kolde morgener.

  Kh.
  Anne-Marie

  • Del er nemlig dl, har rettet det nu 🙂
   Jeg har ikke prøvet den omtalte havregrød, men jeg tror, jeg snart skal lave grød igen – sandsynligvis med en masse kerner og nødder, for det elsker jeg 🙂

 • Årh, det ser godt ud – er som så mange andre blevet forfalden til køleskabsgrød, men nu hvor vi går mod koldere tider, skal den varme nok vinde indpas igen! Og så er den her version klart på listen – kokos er altid et hit.

  – Anne

  • Ja, jeg tænker også grød, nu hvor efteråret er over os. Det er sådan en god og hyggelig morgenmadsvariant 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *