boghvedegrød, grød, kokosgrød, boghvedegryn, kokosmel, hindbær, hindbærsirup, sirup, honning, chiafrø, vaniljeekstrakt, vanilje, morgenmadMorgenstund har grød i mund… ok, dårligt ordspil, jeg indrømmer det! Men altså – grød er en glimrende morgenmadsspise. Det er (desværre) primært noget, jeg husker at spise i vinterhalvåret, men i anledningen af månedens mikroovnsbenspænd ville jeg lige prøve, om mikroovnen egner sig til at tilberede boghvedegrød i.

Normalt ville jeg overhælde grynene med kogende vand og lade det trække i nogle minutter, inden jeg tilsatte resten af ingredienserne, men da jeg også ville bruge friske hindbær fra haven, var det oplagt at ty til mikroovnen. Så risikerede jeg ikke at mose hindbærrene, når de skulle røres i, men kunne putte bærrene i min boghvedegrød fra start, inden den skulle varmes op.

Boghvedegrød med kokos og hindbær
1 person

0,75 dl boghvedegryn
0,75 dl kokosmel
2 spsk chiafrø
½ tsk vaniljeekstrakt
1 dl friske hindbær
1 dl vand eller rismælk

Pynt: hindbærsirup eller blomsterhonning

Rør ingredienserne sammen i en skål, der kan tåle at komme i mikroovnen. Sæt din boghvedegrød i mikroovnen og sæt den på 600 W i ca. 1½ minut. Hæld lidt hindbærsirup eller honning ud over grøden og spis den med det samme.

Note: Denne version af boghvedegrød er ikke specielt sød, da jeg foretrækker at kunne justere sødmen til sidst med lidt hindbærsirup. Du kan dog vælge at røre lidt sukker i grynene, inden du varmer den op.