Verdens letteste knækbrød

Her til aften fik jeg tid til at bage en omgang knækbrød – eller mere præcist: Verdens letteste knækbrød! Jeg har set opskriften i forskellige varianter på nettet, så jeg besluttede mig for at lave min egen blanding, og den blev ganske god – sådan en portion må jeg lave igen en anden dag!

Verdens letteste knækbrød
knækbrød, morgenmad, brød, havregryn, sesamfrø, hørfrø, birkes, solsikkekerner, græskarkerner, hvedemel, hvedeklid, rugmel, bagepulver, olivenolie
1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
½ dl hørfrø
½ dl blå birkes
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
1 dl hvedemel
1 dl hvedeklid
1 dl rugmel
1½ tsk bagepulver
1 tsk salt
½ dl god olivenolie
2 dl vand

Alle de tørre ingredienser blandes godt sammen. Rør vandet og olien i. Glat dejen ud med våde fingre på en bageplade beklædt med bagepapir. Skær dejen i passende stykker med f.eks. et pizzahjul. Bag knækbrødene ved 200 grader i 18-20 minutter.

Note: Knækbrødene levede op til deres navn – det er verdens letteste knækbrød at lave! I denne version bliver knækbrødene lidt tykke – vil du have dem meget tynde, kan du fordele dejen over to bageplader – det er lettest, hvis du ikke bruger så store kerner i dejen. I så fald er det en god idé at lægge et stykke bagepapir oven på dejen og rulle den ud med en kagerulle.

12 thoughts on “Verdens letteste knækbrød

 1. Så er opskriften på knækbrød tyvstjålet – hæhæ!
  Jeg er forresten helt pjattet med de sokker du har fået i julegave – må man høre, hvilket garn de er strikket i? Så er de nemlig også snart stjålet :-)Hjemmestrikkede julegaver er noget af det bedste – næstefter bøger, Jeg er selv lige blevet færdig med et par sokker, så nu skal der laves flere 🙂

 2. Huset i Hou – stjæl bare væk af opskrifterne 😀

  Jeg må indrømme, at sokkerne er helt og aldeles købt – og tilmed sidste jul, så jeg kan ikke huske hvor :-O
  (jeg får ikke selv strikket, så jeg må ty til den lettere løsning 'ude i byen' ;-))

 3. Dine knækbrød ser dejlige ud – det har jeg aldrig prøvet at lave, men det skal bestemt prøves!
  Måske kender du Urtekrams gourmetknækbrød med emmentaler og græskarkerner – de nydes her lige nu 🙂

 4. Madame – mange tak! Jeg havde dem faktisk lidt i tankerne, da jeg valgte at lave knækbrødene lidt tykke, for jeg er temmelig pjattet med Urtekrams knækbrød – det er guf 😉

 5. NYBH – det må være al det juleri, der gør mig så høflig! 😀

  Men jeg var rimelig utålmodig til sidst, hvor jeg bare gerne ville have slutningen overstået. Jeg synes ikke, der var så meget nyt at komme efter i den bog, som jeg havde forventet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *