Ostebrød med krydderier

Ostebrød med krydderier

I anledning af mit brødbenspænd har jeg kigget i mine gamle onlinebogmærker og faldet over et ostebrød, jeg blev nødt til at bage.

Jeg så det oprindeligt hos Loui & Bernaisen, og var naturligvis vild med tanken om et ostebrød. Jeg justerede dog på nogle af ingredienserne – blandt andet krydderierne, som du blot skal kombinere, som du selv har lyst.

Ostebrød med krydderier

1 stort brød

25 g gær
3 dl håndvarmt vand
½ spsk salt
½ dl rapsolie
7½-8 dl lyst mel – jeg brugte halvt speltmel og halvt pizzamel

Fyld:
50 g smør
2 fed hvidløg, pressede
2-3 dl grofthakket frisk basilikum
1 dl friskhakket bredbladet persille
1 spsk frisk eller tørret timian
250 g friskrevet ost – for eksempel cheddar eller gouda

Hæld vandet i en mellemstor skål og rør gæren ud i det. Tilsæt salt, rapsolie og halvdelen af melet. Rør det godt sammen og tilsæt så mere mel lidt efter lidt, indtil du har en fugtig dej, som du ælter grundigt. Læg et fugtigt viskestykke over skålen og lad dejen hæve 1-1½ time.

Drys mere mel på et bord og rul dejen ud i en firkant, så den er ca. 1 cm tyk. Smelt smørret og rør de pressede hvidløg i. Smør hvidløgssmørret ud over dejen. Rør krydderurterne sammen og drys dem ud over dejen og slut af med at fordele den friskrevne ost oven på. Skær dejen ud i 12 eller 16 lige store stykker (hvad der passer bedst i forhold til den brødform, du vil bruge). Læg stykkerne sammen to og to, så siderne med fyld rører hinanden. Stil stykkerne på højkant i en smurt brødform. Hvis der er ost, der falder ud af brødpakkerne, så kan du drysse det over brødet nu. Lad det efterhæve i 20-30 minutter, inden du bager det i midten af ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter.

Lad dit ostebrød køle af i 20-30 minutter, inden du vipper det ud af formen. Sørg for at spise det lunt, så du kan rive det i mindre stykker. Så får du rigtig glæde af den smeltede ost.

Note: Jeg har tilføjet lidt mere ost til opskriften, for man kan jo næsten ikke få for megen ost i et ostebrød! Det er meget lækkert med hvidløgssmørret og de friske krydderurter. Du kan spise det som snack eller som tilbehør til et måltid. Det vil for eksempel være rigtig lækkert til en grøntsagssuppe.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *