Ostekiks, ostesalat og ostesvampe!

Ostekiks, ostesalat og ostesvampe!

Benspændet for marts måned er ved at være ovre – i morgen fortæller jeg om benspændet for april. Men inden da vil jeg lige skrive lidt om de sidste osteeksperimenter. Ost serveres jo tit sammen med brød eller knækbrød, men ligesom du sagtens kan putte ost i brød – se blot de osteboller, jeg bagte for nylig – så kan du naturligvis også putte det i kiks, og hvad er så mere oplagt end at bage ostekiks? Tidligere på året så jeg en opskrift på parmesankiks hos LaCucinaNada, men da jeg kun havde en gnalling parmesanost tilbage i køleskabet, gik det i stedet ud over PrimaDonna-osten, da jeg ville bage ostekiks. Jeg undlod samtidig salt og peber, for jeg synes, at PrimaDonna er salt nok i sig selv.

Ostekiks

70 g smør, revet
100 gram revet PrimaDonna ost
½ tsk paprika
1-1½ dl hvedemel

Bland alle ingredienser i en skål – brug kun 1 dl hvedemel til at starte med og tilføj evt. lidt mere, når skålens indhold er æltet til en ensartet masse. Pak dejen ind i film eller i en frostpose og put den i køleskabet en times tid. Rul derefter dejen tyndt ud på et meldrysset bord og skær den ud til ostekiks. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 175 grader i 18-20 minutter.

Note: Der er en god og tydelig ostesmag i disse ostekiks og med tilpas saltmængde. Dette koncept er bestemt værd at lege videre med ved lejlighed!

pastasalat

Der er lidt retro-80’er over denne pastasalat. I hvert fald er det sjældent, at jeg i dag støder på pastasalater med ostetern og ærter, men det havde jeg lyst til at lave til frokost i lørdags. Ostevalget faldt denne gang på Vesterhavsost fra Thiese – en fast ost i stil med Prima Donna men knapt så salt og nøddeagtig i smagen. Den gik godt i spænd med resten af salaten, som bestod af kogt pasta, røget skinke, kogte ærter og sguash i små tern. Pastasalaten blev vendt i lidt creme fraiche og ravigottesauce.

Pastasalaten mættede mere, end jeg først havde troet, så jeg var tæt på at droppe aftensmaden. Jeg endte dog med at lave en lille ret, hvor jeg tog to portobellosvampe og fyldte dem med en æggemasse bestående af pisket æg, creme fraiche, salt, peber og rosmarin. Ovenpå lagde jeg et par tynde skiver gedeost og så blev svampene ellers bagt i ovnen ved 180 grader i en halv time. De blev serveret på et lag af snittet romainesalat.

… og så er der ikke mere ost i denne omgang. Det passer nemlig dårligt ind i benspændet for april måned. Er der nogen, der kan gætte, hvad jeg nu skal i gang med?13 thoughts on “Ostekiks, ostesalat og ostesvampe!”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *