Ostesoufflé med broccoli

Gæt hvem der er vældig tilfreds med det smukke vejr og de lyse timer, som vi nyder godt af disse dage? Ikke alene er det en fryd at stikke næsen udenfor og blive badet i solskin, det giver også et helt andet – og bedre – lys, når jeg skal fotografere maden til bloggen.

Den anden dag fik vi denne herlige aftensmad bestående af ostesoufflé, salat med speltkerner og gulerodsstrimler samt lammekotelet. Ostesouffleen fandt jeg inspiration til, da jeg bladrede i et gammelt hæfte fra Karolines Køkken. Hvis du vil finde opskrifter med vægt på oste og andre mejeriprodukter, så er disse hæfter et godt sted at starte. Jeg syntes dog ikke, at målene passede særlig godt – slet ikke i forhold til, at det skulle passe til ramekiner – så jeg lavede en anden udgave, hvor jeg brugte broccoli og squash.

Ostesoufflé med broccoli
2 personer

150 g broccoli i små stykker
70-80 g squash i små tern
vand
salt
100 g flødeost
1 æg

Broccoli og squash puttes i en skål og overhældes med kogende vand. Lad dem trække i fem minutter og lad så grøntsagerne dryppe af i en si. Pisk æg og flødeost sammen og tilsæt lidt salt. Tilsæt også et par spsk vand. Fordel grøntsagerne i to smurte ramekinforme og fordel osteblandingen over grøntsagerne. Bag ostesouffléerne ved 175 grader i ca. 30 minutter.

Note: Lækker lille anretning, som går sig godt med en kotelet eller bøf. Det er en fin måde at servere tilbehør på, men det er desværre alt for sjældent, at jeg portionsanretter på denne måde.

8 thoughts on “Ostesoufflé med broccoli

    • Ja, det bør man faktisk – eller i hvert fald pynte maden lidt mere, selvom det ‘kun’ er hverdagsmad 🙂

    • Mange tak! Det er ikke noget, jeg plejer at lave, men det var en ret hyggelig og let form for tilbehør 🙂

  1. Det lyder meget lækkert – jeg har alle hæfterne fra Karolines Køkken og havde næsten glemt dem. De må frem igen, og der er helt sikkert en masse gode opskrifter, der fortjener at komme frem i lyset igen 🙂

    • Det er der nemlig! Man skal godt nok ikke være fedtforskrækket, hvis man bruger de ældste hæfter, men det kan man jo altid justere, så det passer ens smag og samvittighed 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *