Cannelloni med ricotta og fennikel

Cannelloni med ricotta og fennikel

Da vi havde gæster for nylig, besluttede jeg mig for at bruge cannelloni i hovedretten. Jeg har før lavet cannelloni på en mere traditionel måde, men denne gang havde jeg lyst til at eksperimentere lidt, så jeg udskiftede spinaten med fennikel og brugte lidt revet emmenthaler til at drysse oven på retten.

Cannelloni med fennikel og ricotta

4 personer

8 pastarør
½ stor fennikel
olie
salt, friskkværnet peber
revet muskatnød
250 g ricottaost
revet emmenthaler
Tomatsauce*

*Jeg lavede en hurtig tomatsauce på 1 dåse hakkede tomater, et finthakket løg, tørret basilikum og oregano, lidt hvidvinseddike, lidt sirup samt salt og peber. Blandingen simrede en halv time, inden den skulle bruges.

Fenniklen skæres i mindre tern og steges i olie ved middelvarme. De skal blive bløde og begynde at tage lidt farve, før de er klar. Hæld dem over i en skål og vend dem sammen med ricottaost, muskatnød og salt. Tilsæt lidt vand så massen bliver mere lind.

Hæld ca. 1/3 af tomatsaucen i bunden af et ovnfast fad. Kom ricottamassen i pastarørene – det er lettest, hvis du hælder fyldet over i en frostpose, klipper et lille hul i det ene hjørne af posen og sprøjter fyldet ind i pastarørene. Det sparer megen tid! Læg pastarørene tæt og pænt i fadet. Hæld resten af tomatsaucen over. Drys friskrevet emmenthaler over og sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 30-35 minutter.

Note: Fin udgave af cannelloni med ricotta, og konceptet med at skifte lidt ud i fyldet vil jeg helt sikkert lege videre med en anden gang. Måske lidt squash også kunne være sjovt at prøve? Jeg ved egentlig ikke, hvorfor jeg ikke bruger cannelloni noget oftere i madlavningen – de er ret sjove at lege med (selvom det kræver lidt tålmodighed at fylde dem). Du må godt bruge en lille smule mere tomatsauce end det, jeg har vist i denne opskrift, hvis du godt vil have cannelloni, der er lidt mere ‘svøbbede’. Vær i øvrigt opmærksom på, at sådan et par fyldte pastarør mætter rigtig godt, så lad være med at lave en meget fyldig salat til.10 thoughts on “Cannelloni med ricotta og fennikel”

 • MmmMmm den stenbiderrogn-forret ser mums ud – har dog ikke de store erfaringer med rygeost… er nok lidt af en oste-tøsedreng 😉

  • Rygeost er ellers pragtfuldt i sådan god sommersalat med lidt radiser og alskens gode grøntsager i. Det må du unde dig selv i år! *lokkelokke*

 • Det ser lækkert ud – du er en kilde til evig inspiration, Piskeris. Din cannelloni med fennikel og ricotta sal bestemt prøves her 🙂

  • Mange tak! Jeg mener jo, at jeg burde lave cannelloni noget oftere – skøn måde at få pasta på 🙂

 • Sjovt at du også bruger rygeost sammen med stenbider rognen. Jeg lavede selv en næsten identisk hapser i fredags med friske stenbiderrogn.
  Jeg plejer dog at blande en god portion stenbider rogn i selve rygeosten sammen med nogle finthakkede radisser. Så toppet op med flere stenbiderrogn og så rødløg (nåja i fredags var det forårsløg da jeg ikke havde rødløg på lager) .
  Enten serveret på hårdt ristet hvedebrød eller, som i fredags, på en let sødet blinis.

  Stenbiderrogn er i sandhed forårets budbringer.

  alt godt,
  Kim schulz

 • Shit… det lyder så lækkert… og nu rumler min mave igen og den har altså fået aftensmad.
  Jeg tænker på mig selv som den store osteelsker og -spiser, men lige rygeost kæmper jeg en brav kamp med, måske skal den bare forklædes i en lag stenbiderrogn.

  • Du kan evt. putte en lille smule rygeost i noget creme fraiche, som du så spiser til stenbiderrognene og på den måde vænne dig til smagen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *