Lakselasagne

Weekenden stod rigtig i laksens tegn, for udover tortellini med laks lavede jeg også lakselasagne. Jeg kan jo ikke have et benspænd med italiensk mad uden lasagne! Retten er så mild, lækker og cremet, at en del fiske-skeptikere bør kunne lokkes til at smage, for retten smager på ingen måde ‘fisket’.

Lakselasagne
3-4 personer

ca. 9 lasagneplader – jeg brugte fuldkorns
1 løg
olivenolie
500 g frossen spinat
2 spsk hvidvinseddike
250 g mascarpone
salt, peber og muskatnød
450 g fersk laks – fjern skind og skær i tynde skiver
2 fed fintsnittede hvidløg
1 dåse hakkede tomater
oregano
½ dl fløde
100 g friskrevet parmesan

Hvis du som jeg ikke har friske lasagneplader på lager (og jeg havde ikke tid til at lave nogen), så tag de tørrede og læg i blød i vand, mens du laver resten af retten.

Hak løget og svits det i olivenolie i en gryde. Tilsæt spinaten, og når det er tøet op, hælder du hvidvinseddiken over og vender grundigt. Tilsæt derefter mascarpone og smag til med salt, peber og muskatnød. Lad det simre i fem minutter.

Svits hvidløgene på en pande i lidt olie og tilsæt dernæst tomaterne og smag til med oregano, salt og peber. Lad det simre i fem minutter og rund af med en sjat fløde.

Hæld lidt af tomatsaucen i bunden af et lille ildfast fad (jeg brugte et, der var på størrelse med et A4-ark). Læg derefter et lag med laks og dernæst et lag med spinat. Top dem med de opblødede lasagneplader og fortsæt på denne måde, indtil alle ingredienser er brugt op. Slut af med lasagneplader og revet parmesan.

Bag lasagnen ved 200 grader i ca. en halv time.

Note: Cremet og uimodståelig. Nu får jeg altid spist for meget, når der står lasagne på bordet, for den ret elsker jeg meget højt, og denne udgave er ingen undtagelse – det er bare svært at stoppe!

19 thoughts on “Lakselasagne

  1. ÅÅåååh, det er lige noget for mig! Lasagne. Laks. Spinat.

    Suk, jeg er vildt sulten og den der kunne passe så perfekt nede i min mave!

    *Ja, man kan godt kalde den morgenmad!*

  2. Det lyder som det rene guf – i hvert fald for dem, der spiser fisk. Jeg ville dog ikke overleve, men ved godt jeg tilhører mindretallet 🙂

    God solskinsdag til dig fra Kræsenpinden 🙂

  3. Jeg kender kun lasagneplader i én størrelse, og det hvad enten de er tørrede (hvede- eller fuldkornsmel) eller Netto's friske fuldkorns!
    Hvor køber du dine, så store, tørrede plader? Har tidligere andetsteds set en opskrift, hvor antal plader var 4, men som hos dig skulle det forskellige fyld bygges op med lasagneplader imellem!
    Og jo, med så smovselækre ingredienser er det svært ikke at forspise sig 😀

  4. Åhhhhhhh, Lasagne.
    Hvis man blandt alle skønne retter, skulle vælge sit sidste måltid, så er jeg ret sikker på, at jeg ville vælge Lasagne. ELSKER DET!!!
    Jeg har dog aldrig lagt pladerne i blød, de bliver møre på en ½ time uden.

  5. Madame – du kan – sådan helt ekstraordinært – godt få lov til at lave en udgave uden fisk men måske med lidt kylling i? 😉

    Kombinationen af ingredienserne er i hvert fald rigtig lækker.

  6. Anjoe – hov sorry, det er mig, der var lidt for søvnig i morges og fik skrevet forkert. Det er ca. 9 plader, der skal bruges. Har straks rettet det.

    Jeg ville nu godt have afprøvet retten med frisklavede plader, men det orkede jeg ikke den dag 🙂

  7. Hanne – jeg tror, vi er meget enige på det punkt. Lasagne er en vinderret!

    Jeg kan godt lide at lægge dem i blød, for så risikerer jeg ikke, at der er en af toppladerne, der har et hjørne stikkende udenfor ostedrysset og dermed forbliver hårdt 🙂

  8. Pingback: Februar: Lasagne! | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *