Nu hvor den hjemmelavede pasta var en succes, fik jeg blod på tanden og besluttede mig for at lave tortellini. Jeg havde ellers på fornemmelsen, at det var besværligt og et værre pillearbejde, men jeg blev positivt overrasket, da jeg først kom i gang. Det er absolut ikke fastfood, og jeg kan godt forstå, hvis de fleste vil ty til færdiglavede produkter, for denne ret kræver noget tid og noget plads (og resulterer i en del opvask…), men resultatet blev så godt, at jeg nok bliver nødt til at lave det igen en anden gang.

Jeg tog udgangspunkt i opskriften på pastadej men tilsatte noget citronskal samt erstattede 60 g af durummelet med speltmel (dvs. jeg brugte 60 g speltmel og 40 g durummel i stedet for 100 g durummel).

Fyldet fandt jeg inspiration til, da jeg faldt over en opskrift hos italienskvinogmad.dk. Jeg reducerede dog mængden en del og lavede noget om på blandringsforholdene – og jeg endte alligevel med at have fyld til overs. Det blandede vi dog med resterne af dejen (dem, der er til overs, når du har udstukket de små runde dejskiver til tortellini), som vi havde kogt som almindeligt pasta og på den måde blev alt spist op.

Tortellini med spinat, citron og ricotta vendt i laksestrimler
2-3 personer

en portion pasta tilsat fintrevet skal fra ½ øko-citron og 60 g af durummelet erstattet med speltmel
– pastaen rulles i brede, tynde plader

Fyld:
200 g frossen spinat, optøet og drænet
1 æg
2 spsk ricotta
ca. 7 spsk revet parmesan
salt, peber, revet muskatnød

Sauce:
2 dl madfløde
en lille klat smør
frisk dild – ca. et kvart til et halvt bundt
revet skal fra ½ øko-citron
salt, peber og revet muskatnød

140 g røget laks, skåret i strimler

Når pastaen er rullet ud, tager du et vinglas og stikker dejen ud i runde skiver. Rør fyldet godt sammen (det må ikke være for fugtigt) og sæt en lille kugle i midten af hver dejskive. Fugt dejskivens kant med lidt vand og fold den ene halvdel hen over den anden. Tryk sammenfoldningen godt sammen og fold de to spidse ender mod hinanden og tryk dem sammen, så de sidder godt fast.

Kog tortellinierne i letsaltet vand – jeg mener, at disse fik omkring 6-7 minutter, men test dem undervejs. Samtidig smelter du smørret på en pande og tilsætter citronskal, dild og fløde. Lad det simre i fem minutter og smag så til med salt og peber.

Vend tortellini i saucen og laksen og servér med det samme.

Note: De var som sagt lettere at lave – underforstået at så megen fingerfærdighed krævede de trods alt ikke. Det vigtigste er blot, at du ikke putter for meget fyld på dejskiven. De havde et godt bid og havde en skøn smag og var ikke så overraskende mere interessante end dem, du kan købe i supermarkedet. Har du tiden til det, vil jeg anbefale dig at prøve at lave tortellini. Det er en god ret at være flere om at lave, for det kræver som sagt noget tid og lidt pillearbejde, men det er umagen værd.