Djævlekylling, timiangnocchi og ricottakage med chokolade

En aftale i mandags, der blev aflyst om formiddagen, resulterede i stedet i, at vi om eftermiddagen kunne invitere svigerforældrene til middag. Da jeg havde lavet en del af maden i forvejen, var det fjollet, hvis det skulle gå til spilde, nu jeg alligevel ikke fik gæst på besøg, så jeg var hurtig til at foreslå gemalen, at hans forældre kunne spise hos os. Jeg havde planlagt og forberedt to retter, men søreme om ikke jeg blev inspireret til også at lave en forret, nu jeg var i gang, og da svigerforældrene overraskede med at have en dejlig italiensk rødvin med til maden, så endte vi med at spise en dejlig treretters mad med god vin til en helt almindelig mandag. Ikke dårligt!

Djævlekylling er en ret, jeg er stødt på i flere kogebøger og opskriftssamlinger med italiensk mad. Den kan tilberedes både i gryde og på grill, men når nu vejret er til det, så skulle det selvfølgelig være på grill, så retten for alvor kunne leve op til navnet! Kageopskriften har jeg set i ‘Moderne Mamma’, men valgte at bruge lidt mere chokolade (heriblandt en ret funky), erstatte appelsinskal med Cointreau, bruge et æg mindre samt servere blommesirup til i stedet for friske bær.

Fyldte mini-peberfrugter med pasta og ramsløgspesto

kogt pasta – jeg brugte trofiette
ramsløgspesto
mini-peberfrugter fyldt med peberrod
frisk basilikum

Pasta og pesto røres sammen, anrettes i små skåle og dekoreres med mini-peberfrugter og frisk basilikum. Spis med det samme.

Note: En meget enkel forret, der er let at lave. Jeg må indrømme, at jeg købte glasset med mini-peberfrugter i den tro, at det var med ostefyld, og peberrodsfyldet er selvsagt noget stærkere, men det gik fint sammen med pastaen og pestoen.

Djævlekylling
4-5 personer

1 kylling på 1200-1300 g
saften fra ½ citron
½ dl olivenolie
2 tsk sambal oelek eller finthakket frisk chili

Del kyllingen i to. Bland resten af ingredienserne og gnub kyllingen godt i marinaden. Læg de to kyllingehalvdele i en frostpose, hæld resten af marinaden i posen og læg den i køleskabet en times tid.

Lige inden kødet skal grilles, tager du posen ud af køleskabet og lægger på et spækbræt. Læg et tyndt spækbræt over og slå løs med en kødhammer, så kyllingen bliver fladere. Det er en rigtig god idé at lade kyllingestykkerne blive i posen, mens du slår dig løs (!), så du undgår, at marinaden sprøjter ud over hele køkkenet.

Læg kyllingestykkerne på grillen og steg dem under låg – jeg mener, at vi gav dem ca. tre kvarter, hvor de blev vendt flere gange undervejs. Skæres i mindre stykker og serveres med det samme.

Timiangnocchi

gnocchi, hvor der er tilsat 2 spsk friske timianblade  – og det er vigtigt, at de er friske

Steg dem i smør, når de er færdigkogte.

Note: Jeg brugte egentlig en opskrift fra Aarstiderne, men der drillede dejen noget, så jeg vil anbefale ovenstående grundopskrift og så blot tilsætte frisk timian og slutte af med at stege dem i smør. De bliver meget lækre og kan sagtens holde sig i køleskab til dagen efter, hvor de blot skal lunes. Ret vanedannende.

Ricottakage med chokolade
6-8 personer

500 g ricotta
170 g chokolade
150 g rørsukker
5 spsk hvedemel
3 æg
1 tsk Cointreau
en lille smule salt
2 tsk vaniljesukker

Del æggehvider og æggeblommer og hæld dem i hver sin skål. Pisk æggehviderne med en smule salt, indtil massen er stiv. Pisk æggeblommerne med sukker, til det er lyst og luftigt, og rør derefter langsomt ricotta, hvedemel, hakket chokolade, Cointreau og vaniljepulver i. Vend til sidst æggehviderne forsigtigt i massen. Læg bagepapir i en springform og hæld dejen i. Bag kagen ved 170 grader i ca. 50 minutter. Lad kagen køle helt af, inden den spises.

Til middagen havde svigerforældrene medbragt denne skønne italienske vin, og det var et godt valg, for vinen blev netop anbefalet til grillet kylling! Meget fin og behagelig vin – ikke så tung og dermed god på sådan en solbeskinnet forårsdag.

Til desserten fik vi en Demarie Birbet – en rød mousserende vin, som var udmærket uden dog at imponere så meget. Sødmemæssigt var den ikke helt i balance med ricottakagen, selvom vinen bestemt ikke var så sød, som mousserende vine kan være.

24 thoughts on “Djævlekylling, timiangnocchi og ricottakage med chokolade

  1. Jeg har i de sidste dage kigget meget intenst på djævlekylling, fordi jeg er stødt på det så mange steder – nu får jeg da endnu mere lyst 🙂

    Mange hilsner
    Birthe

  2. Det lyder rigtig lækkert, god ide med at riste de der gnocchi i smør på panden efter kogning, de kan godt være lidt klistrede….

  3. Uhm, italiensk middag:)
    Du glemte at invitere mig!!
    Jeg har endnu ikke smagt gnocchi, men det skal snart prøves. Ved du om dem man køber er af nogenlunde kvalitet eller?

  4. Er du sindsyg. En Brunello de Montalcino. En af de bedste italienske vine. Og dyr er den også…

  5. MissMuffin – jamen jeg er lidt bange for hooligans 😀

    Jeg har ikke selv prøvet at købe dem færdiglavet, så det ved jeg desværre ikke, men jeg mener, at Klidmoster fandt en pakke for nylig i et dansk supermarked, som hun roste?

  6. Det lille køkken – mange tak! Jamen, den blev ganske vellykket. Ikke så sød, som sydlandske kager ellers godt kan blive, men chokoladen fik et godt modspil af ricottaen. Kagen var ret cremet og lækker i konsistensen, og så var den mindst lige så god på andendagen 🙂

  7. Hej Anonym!
    Jeg klager ikke – det var en rigtig dejlig vin og noget over, hvad vi normalt ville drikke – både til hverdag og i weekenden. Bestemt en vin jeg gerne drikker igen 🙂

  8. Madame – ja, jeg må indrømme, at det ikke just er sådan, vores mandage normalt er, men det er også dejligt med en lille hverdagsfest. En rigtig hyggelig aften 🙂

  9. Madbanditten – det kan jeg godt forstå – den var lækker og interessant på samme tid. Det er ikke sidste gang, jeg putter ricotta i en kage 😉

  10. Hvis det der djævlekylling skulle tilberedes i gryde – hvor meget og hvordan gør man så? 🙂

    Ser lækkert ud, men en grill har vi desværre ikke.

  11. Hej Sisse!
    Så deler du kyllingen i otte dele og bruner dem i en gryde sammen finthakkede hvidløgsfed og finthakket chili. Derefter tilsætter du 1-2 glas hvidvin samt en dåse tomater og lader det simre under låg en times tid.

    Hm – nu blev jeg helt sulten ved tanken – må hellere i gang med at lave aftensmad 😉

  12. Det ser som sædvanligt vildt lækkert ud. De der gnocchi har jeg alig smagt. Syntes altdrid de ser så kedelige ud. Men det kunne være at jeg skulle tage at prøve dem. Det oplagte ville jo være at tage på Italiensk restaurant snarest 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *