Vildtkød med pasta og friterede salvieblade

Jeg er stødt på flere italienske retter med vildt – primært hare – så jeg havde lyst til at eksperimentere med kombinationen af vildtkød og pasta i søndags. Her var det dog ikke hare men rådyr, som jeg brugte. Italienerne bruger også friterede salvieblade på flere retter, så det prøvede jeg også. Jeg har både set bladene med og uden dej, men jeg foretrækker nu det sidste. Jeg syntes, at disse tabte for megen smag ved at blive dyppet i dej inden friteringen.

Vildtkød med pasta og friterede salvieblade
3 personer

500 g vildtkød i tern
olivenolie
3 fed pressede hvidløg
1 løg, hakket
2 dl rødvin
2 gulerødder, skåret i mindre stykker
1 dåse tomater
salt og peber

Kødet brunes på panden i en sjat olivenolie. Tag kødet op og svits dernæst løg og hvidløg og tilsæt derefter kødet igen samt rødvin. Lad det koge op et øjeblik og tilsæt dernæst gulerødderne og tomaterne. Lad det simre en halv times tid under låg og smag til med salt og peber lige inden servering.

Note: Vildt og pasta er en anderledes men glimrende kombination, og denne forholdsvis mørke ret passede perfekt til regnvejret for et par dage siden.

16 thoughts on “Vildtkød med pasta og friterede salvieblade

  1. Hvor ser de der salieblade spændende ud. Det sidste jeg har friteret var vist nogle squashblomster for nogle år siden, så det kunne da godt være jeg skulle kaste mig ud i nogle blade istedet:-)

  2. NYBH – det er også rart at få sneget ind i maden, for vi har to salvieplanter, der er meget generøse – og så er jeg jo nærmest forpligtet til at bruge løs af dem 🙂

  3. Det lyder spændende og ser meget indbydende ud med de friterede salvieblade! Vi laver en ny kategori, der hedder 'regnvejsmenuer om sommeren' 🙂

  4. Tina – tusind tak! Jeg fik en del vildtkød som barn, så det er dejligt at få det igen og prøve det i andre kombinationer end de klassiske 🙂

  5. Det er altid velkomment med nye vildtretter! 🙂
    Selv om vi er ved at løbe tør … Gemalen har ikke rigtig held til at møde årets buk …. jeg har sagt, at jeg er blevet tilbudt at købe noget vildt … men det faldt ikke i god jord – ingen humor har han ;D

  6. Camilla – spændende – har ikke prøvet biksemad på den måde! Pasta fungerer ganske fint til vildt, så det vil jeg gøre igen en anden god gang 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *