Italienske småkager

Italienske småkager

Vi havde venner på besøg, og de blev udsat for hele tre slags italienske småkager – anissmåkager, citronsmåkager samt biscotti med amaretto. Sådan går det, når jeg har italiensk benspænd.

Anissmåkager og citronsmåkager havde jeg set i ‘Mit italienske køkken’. Jeg måtte dog tilsætte mere mel – nedenstående er på den måde, jeg lavede dem.

Anissmåkager

ca. 18 stk

220 g hvedemel
½ dl rødvin
1 tsk anisfrø
25 g rørsukker
100 g smeltet smør
1 æg

Bland mel, anisfrø og sukker i en skål. Lav en fordybning og hæld rødvin og smeltet smør i den. Pisk ægget sammen i en anden skål og hæld også det i fordybningen. Rør rundt, indtil dejen har samlet sig. Del dejen i 18 stykker, rul hver del til en smal pølse og saml hver pølse til en ring. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i 6-7 minutter ved 225 grader i en forvarmet ovn.

Note: Det er en fin og anderledes småkage – ikke så sød som man ellers er vant til fra småkager, men med skønne toner af anis og rødvin – ret interessant! Mon ikke den kunne være spændende at bruge som velkomstsnack? Skal det være helt rigtigt, skal du bruge ugæret druesaft i opskriften, men det er også muligt at bruge rødvin, som jeg har gjort. Italienerne spiser dem ved høsttid, hvor de dypper kagerne i rødvin, inden de spises. Jeg kan godt lide, at de på den måde inddrager vinhøsten i maden.

citronsmåkager

Citronsmåkager

ca. 30 stk

150-170 g durummel
2 spsk hvedemel
50 g flormelis
1 spsk fintrevet skal fra øko-citron
125 g smeltet smør
1 spsk citronsaft

Bland durummel, hvedemel, flormelis og citronskal. Tilsæt smør og citronsaft og rør godt rundt, så dejen samles. Tril dejen til kugler på størrelse med hasselnødder og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Giv hver kugle et par tryk med tommelfingeren, så de bliver flade. Bag dem ved 200 grader i 7-8 minutter og lad dem afkøle, inden du fjerner dem fra bagepladen.

Note: Smagen af citron var ganske fin, men konsistensen var ikke helt, som jeg håbede. Jeg foretrækker en mere sprød småkage, og der kunne denne udgave ikke slå de citronsmåkager, som jeg eksperimenterede med for lidt over et år siden.24 thoughts on “Italienske småkager”

 • Åhhhh, Piske! Det er forbudt at poste sådanne billeder efter kl. 21.00 🙂

  Jeg har faktisk en pose aniskager stående, en gave fra min italienske veninde. Har dog ikke smagt på dem endnu….

  Mange hilsner
  Birthe

 • NYBH – ups! Er der nu kommet nye regler igen? Jeg har altså ikke helt styr på det 😀 😀

  Jeg blev ret overrasket, da jeg fandt ud af, at italienerne bruger anis i kager – det havde jeg af en eller anden grund ikke troet.

 • Madbanditten – mange tak 🙂
  Jeg er ikke så god til at få bagt småkager på fast basis – mest fordi jeg ikke selv er så meget til småkager, men både anissmåkagerne samt de fine biscottis må jeg helt sikkert lave igen 🙂

 • Det er jeg sørme ked af. Jeg skal se, om jeg ikke kan finde et afvarselsskilt, men jeg er godt nok glad for at høre, at mine anmeldelser vækker læselyst. Er du egentligt til fantasy og sen slags?

 • Uuuhm, fantastiske kager. Synes især anissmåkagen (som skal dyppes i rødvin! Helt sikkert!!) og biscottien lyder mums. Vino santo med sidstnævnte… åååhhh, suk! 🙂

 • EVA – den anissmåkage var ret interessant – jeg er stadig lidt fascineret af konceptet. Jeg har dog ikke prøvet at dyppe en i rødvin, men så må jeg jo bare bage en portion mere en dag 😉

 • Det ser utroligt lækkert, Piskeris – alle dine tre opskrifter! Småkager med anis lyder fortryllende. Jeg tror dog ikke jeg tør have sådan nogle stående – det ville være at friste mig selv over evne 😉

 • Din pizza ser super ud og også småkagerne. De minder lidt om dem vi kan få her. Er dog ikke vild med anis, som man også ofte fylder i kager.

 • Jeg er ret vild med biscottier og faktisk er det oftes de hjemmebagte der smager bedst. Og de bliver bestemt ikke ringere af at dyppe dem i den skønne Vino Santo. Citronsmåkagerne lyder nu også ret gode.

 • Uhhhmmm de der biscotti ser virkelig lækre ud og lyder syndigt gode!

  Jeg har en gang prøvet kræfter med at bage dem selv, men blev grov skuffet! Din opskrift lyder til gengæld meget til forladelig, så den ville jeg gerne give mig i kast med!

  – Maj 😀

 • Camilla – jeg har prøvet dem et par gange med Vin Santo, og det er ganske rigtigt en fin måde at spise dem på. Men de her kan jeg nu også spise 'alene' – selvom det ikke er helt korrekt 😀

 • Ea – der er 200 g, og jeg tror godt, at dejen kan bære, at man bruger lidt mere, end jeg gjorde, men jeg var bange for at lave dem for tørre.

 • Hold da op. De ser gode ud. Jeg er vildt nysgerrig efter at smage de der Anis småkager, de lyder rigtig spændende 🙂

 • Vibeke – mange tak! Jeg syntes, de var ret funky, og så passede det mig fint, at de ikke var så søde og fedtede, som en del småkager er 🙂

 • Tak for inspirationen. Jeg endte med at prøve en anden italiensk opskrift med olivenolie og lidt flere æg i – ikke for søde, og meget aromatiske.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *