Blåmuslinger med et skvæt fløde og fettucini

Blogger har været nede siden i går, og systemet åbnede først op igen her til aften, så jeg brugte i stedet tiden på at lave denne dejlige aftensmad. I de fleste opskrifter, jeg har set på italienske retter, bruges der ofte hjertemuslinger, men det er ikke nær så let at skaffe, så nu blev det i stedet blåmuslinger, og det smagte også ganske godt! I et spontant øjeblik tilføjede jeg også lidt fløde, da jeg var næsten færdig med maden, da det giver en god, rund smag – og da det er begrænset hvor meget sauce, du reelt set spiser i denne ret, så skal du bestemt ikke have dårlig samvittighed over at tilføje lidt flødekærlighed.

Blåmuslinger med fløde og fettucini
2 personer

800 g blåmuslinger
2 skalotteløg, finthakkede
2 fed hvidløg, finthakkede
½ bundt persille, hakket
olivenolie
1½ glas hvidvin
2 tsk stødt peber
1 dl fløde

Rens blåmuslingerne grundigt – skrub dem med en børste og fjern ‘skægget’ på dem. Er de åbne, kan du banke dem med bordet, og hvis de ikke lukker sig efter den behandling, skal de kasseres. Er muslingens skal beskadiget, så der er et eller flere huller, skal den også smides ud.

Giv hvidløg, skalotteløg og persille en hurtig tur i en sjat olie i en dyb gryde. Tilsæt hvidvin og blåmuslinger og drys godt med peber på – denne udgave blev rimelig stærk, så du kan sagtens nøjes med mindre, hvis du foretrækker en mere mild udgave. Læg et tætsluttende låg på gryden og lad muslingerne dampe i gryden i 7-9 minutter. Sørg for at ryste gryden et par gange undervejs, så du er sikker på, at alle muslinger bliver varmet godt igennem i gryden. Tilsæt lidt salt.

Tag muslingerne op og anret dem i et fad. Hæld fløde i den resterende sauce og lad det simre i nogle minutter. Hæld det i en kande og servér det sammen med blåmuslinger og kogt fettucini. Drys evt. lidt frisk persille over lige inden serveringen.

Note: Lækker måde at få muslinger på, og så føltes det lidt mere naturligt med pasta til frem for pommes frites, som man får i Frankrig.



14 thoughts on “Blåmuslinger med et skvæt fløde og fettucini”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *