Blåmuslinger med fløde og fettucini

Blåmuslinger med fløde og fettucini

Vi fik blåmuslinger med fløde og pasta til aften, og det bliver ikke sidste gang! I de fleste opskrifter, jeg har set på italienske retter, bruges der ofte hjertemuslinger, men det er ikke nær så let at skaffe, så nu blev det i stedet blåmuslinger, og det smagte også ganske godt! I et spontant øjeblik tilføjede jeg også lidt fløde, da jeg var næsten færdig med maden, da det giver en god, rund smag – og da det er begrænset hvor meget sauce, du reelt set spiser i denne ret, så skal du bestemt ikke have dårlig samvittighed over at tilføje lidt flødekærlighed.

Blåmuslinger med fløde og fettucini

2 personer

800 g blåmuslinger
2 skalotteløg, finthakkede
2 fed hvidløg, finthakkede
½ bundt persille, hakket
olivenolie
1½ glas hvidvin
2 tsk stødt peber
1 dl fløde

Rens blåmuslingerne grundigt – skrub dem med en børste og fjern ‘skægget’ på dem. Er de åbne, kan du banke dem med bordet, og hvis de ikke lukker sig efter den behandling, skal de kasseres. Er muslingens skal beskadiget, så der er et eller flere huller, skal den også smides ud.

Giv hvidløg, skalotteløg og persille en hurtig tur i en sjat olie i en dyb gryde. Tilsæt hvidvin og blåmuslinger og drys godt med peber på – denne udgave blev rimelig stærk, så du kan sagtens nøjes med mindre, hvis du foretrækker en mere mild udgave. Læg et tætsluttende låg på gryden og lad muslingerne dampe i gryden i 7-9 minutter. Sørg for at ryste gryden et par gange undervejs, så du er sikker på, at alle muslinger bliver varmet godt igennem i gryden. Tilsæt lidt salt.

Tag muslingerne op og anret dem i et fad. Hæld fløde i den resterende sauce og lad det simre i nogle minutter. Hæld det i en kande og servér det sammen med blåmuslinger og kogt fettucini. Drys evt. lidt frisk persille over lige inden serveringen.

Note: Blåmuslinger med fløde er en lækker måde at få muslinger på, og så føltes det lidt mere naturligt med pasta til frem for pommes frites, som man får i Frankrig.

blåmuslinger, muslinger, fløde, hvidløg, hvidvin, persille


14 thoughts on “Blåmuslinger med fløde og fettucini”

  • Lene – det er først de senere år, jeg for alvor er kommet i gang med at spise blåmuslinger. Jeg synes, det smager godt, men vi får det sjældent, da det har været svært at skaffe.

    Mange tak og i lige måde 🙂

  • Tænk at man får pommes frites til blåmuslinger i Frankrig – det lyder lidt skørt 🙂
    Her er en ret, du ikke får mig overbevist om, at jeg skal prøve, ved du nok 😉
    Ha' en dejlig lørdag!

  • Lækkert, det er en mine favoritter. Og blåmuslinger kan fås både i Irma og Bilka til billige penge. Det kan være en løsning, selvom fiskehandlerens nok er friskere.

  • Madame – jeg har også altid undret mig over det. Pommes frites forbinder jeg med (underlødig) fastfood, så jeg plirrede noget med øjnene, da jeg første gang så det sammen med blåmuslinger 🙂

    Det er ok – så lokker jeg med gode salater en anden dag 😉

  • Carla – tak for tippet, jeg tror ikke, jeg har set det hos Irma, men jeg har heller ikke kigget efter det. Ellers har vi også et par fine fiskeafdelinger i et par af supermarkederne her i byen, men jeg er lidt i tvivl om, hvor tit de har muslinger. Jeg må holde øje 🙂

  • Hej Piskeris,

    ih – hvor ser det lækkert ud! Jeg elsker blåmuslinger, men har endnu ikke haft mod på at lave dem hjemme – kun når jeg har været ude at spise – men måske jeg skulle overveje denne lækre opskrift :o)

    knus
    Camilla

  • Camilla – jeg må indrømme, at jeg også har været lidt tilbageholdende hvad det angår, for da jeg ikke har så megen erfaring med dem, er jeg ekstra obs på, om nu de er friske nok osv. Jeg skal dog helt sikkert lave det igen en anden gang, for det er jo let og lækker aftensmad 🙂

  • Muslingerne ser rigtig gode ud. Og jeg får flash back til en ferie i Venedig, hvor jeg fik muslinger og pasta, ummm lækkert.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *