Muslingesuppe med gulerødder og karry

Muslingesuppe med gulerødder og karry

Jeg lavede en krydret muslingesuppe til frokost den anden dag, da svigerforældrene var på besøg. Inspirationen til denne muslingesuppe har jeg fra Mumsfilibaba, men jeg endte med at lave en række ændringer og fyre ekstra op for krydderierne.

Muslingesuppe med gulerødder og karry

5-6 personer

1 løg i små tern
2-3 fed hvidløg, pressede
4 tsk karry
olivenolie
300 g blåmuslinger eller andre muslinger (uden skal)
2½ dl sød hvidvin
4 skrællede gulerødder skåret i tynde stave (for eksempel på mandolinjern)
2 dl fløde
1 dl kraftig hønsebouillon
salt og peber
cayennepeber
timian
ekstra karry

Svits løg, karry og hvidløg i en god sjat olivenolie. Tilsæt muslingerne og lad dem stege i ca. 1 min. Hæld hvidvin i og lad muslingerne dampe under låg i ca. 3-4 minutter. Tag gryden fra varmen og hæld det hele over i en skål. Sæt den tomme gryde tilbage på komfuret og hæld lidt olivenolie i. Svits gulerødderne i et par minutter, inden du hælder bouillon samt væden fra muslingerne ned i gryden. Lad suppen koge i 10-15 minutter under låg. Smag til med krydderierne. Jeg valgte at skrue godt op for krydringen og brugte ca. 2-3 tsk cayennepeber, 2 tsk karry og 1 tsk timian samt lidt salt og peber. Hæld derefter fløden i og lad det koge op og tilsæt så muslingerne. Lad din muslingesuppe simre et par minutter, inden du serverer den sammen med lidt brød.

Note: Jeg brugte en ret sød hvidvin, hvilket var en af grundene til, at jeg skruede godt op for krydringen, så sødmen i min muslingesuppe kunne få noget modspil. Men derudover er jeg også ret glad for mad med masser af smag, og det har denne muslingesuppe.8 thoughts on “Muslingesuppe med gulerødder og karry”

  • Karryen gav en god ‘varme’ til suppen og var med til at mætte – og så er både gemalen og jeg rimelig glade for karry 😉

 • Træls dag – men megalækker suppe. Det er alt for sjældent jeg ‘leger’ med muslinger – de bliver som regel bare dampede.

  *Ae ae* træls med fiskemanden. Du må ha’ dig en lille køletaske så du kan ha’ fisk med hjem fra storbyen i stedet for 😉

  • Det samme her, men med denne måneds benspænd er det jo oplagt, at jeg lige får sparket mig selv til at lave noget andet end ‘det sædvanlige’ 😀

   Det er lige præcis, hvad jeg har planer om i næste uge! Og køleposetasken er fundet frem 😉

  • Det er heller ikke så tit, at vi får det, men jeg er blevet bedre til at inddrage det i madlavningen – selvom gemalen ikke er særlig begejstret for suppe 😉

 • Den ser sgu ret skarp ud den suppe der! Har du prøvet med tør hvidvin i stedet for sød? Jeg plejer at bruge tør hvidvin til mine fiske- og skaldyrsbaserede supper.

  Vh
  Mads!

  • Mange tak! Ja, det gør jeg ofte, men her havde jeg lyst til at prøve en lidt sødere version, og det fungerede også ganske fint 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *