Grillede kammuslinger med avokado-salsa og andre gode sager

Grillede kammuslinger med avokado-salsa og andre gode sager

Torsdag eftermiddag lavede jeg shop and run i Torvehallerne, da jeg nåede et par hurtige runder i hallerne, inden jeg susede hjem for at lave mad til svigerforældrene, som kom på besøg hos os. Vi sørgede for maden, og de sørgede for vinen, og da månedens benspænd er skaldyr, havde jeg bedt dem om at tage hvidvin med, som passede til det.

Gemalen havde tændt op i grillen, da jeg kom hjem, for vi ville servere grillede kammuslinger som forret. Grillede kammuslinger er superhurtige at lave, for muslingerne skal kun have ganske kort på grillen.

Grillede kammuslinger med avokado-salsa

4 personer

8 store kammuslinger – gerne fra fiskehandleren
lidt koncentreret hyldeblomstsaft
lidt rapsolie
salt
1½-2 avokadoer skåret i små tern
lidt frisk citronmelisse, hakket
citronsaft

Kammuslingerne vendes hurtigt i lidt hyldeblomstsaft og pensles derefter med rapsolie. De steges kort tid på grillen – 1-2 minutter på hver side – og drysses med lidt salt. Avokado, citronmelisse, lidt citronsaft og lidt hyldeblomstsaft vendes grundigt og smages til med salt.

Servér de grillede kammuslinger med det samme i selskab med avokado-salsa og i dette tilfælde nogle friskfangede asparges fra svigerforældrenes have.

Note: Det er ikke sidste gang, vi serverer grillede kammuslinger, for nøj hvor var det godt! Så saftige, velsmagende og møre. Jeg legede lidt og tilføjede lidt Hellmann’s mayonnaise ved siden af de fine asparges, men der er rigelig fedme fra avokado og kammuslinger, så det synes jeg bare, du skal undlade.

Vi fik en glas Lacheteau Muscadet Sevre-et-Maine Sur Lie 2010 , og vinen var tilpas frisk og let til, at den gik glimrende til kammuslingerne, og det lille pift af citrus fra vinen klædte retten.

grillet kotelet

Til hovedret fik vi disse koteletter, som jeg havde købt hos Slagter Lund. De smagte ganske fint, men jeg havde nok bedt om stykker med en bedre fedtmarmorering, hvis jeg havde tænkt mig lidt om.

Jeg havde planlagt, at vi skulle have øl til – Bøgebryg fra Skovlyst – men da disse øl hælder til den mørke side (i smagen…!), sørgede jeg for at krydre koteletterne mere ved først at smøre dem med mjødsennep og derefter drysse dem med røget paprika og salt.

Koteletterne blev grillet, mens jeg lavede salaten, der bestod af fintsnittet romainesalat og friske ramsløg, små italienske tomater (kan desværre ikke huske sorten) og peberfrugt.

Salaten blev vendt i en sødmefuld dijonsennep-dressing. Derudover grillede vi aubergine-skiver.

Når nu jeg var forbi et sted med flere ostepushere, så skulle jeg selvfølgelig også have lidt lækre oste med hjem, og jeg faldt for disse tre – den forreste hed noget a la ‘Vestervangen’ og var med vinknas (vinblade tror jeg). En forholdsvis kraftig og fyldig ost, der dog hverken var skarp eller bitter i smagen. Den passede rigtig godt sammen med et par dråber blomsterhonning.

Osten, der ligner et lagkagestykke, var med fine lag ramsløg, og de gav et lille elegant snert af hvidløg til smagen. Den bagerste ost var en mild Svenbo, som alle kunne være med på.

Sammen med ostene nød vi et glas Arthur Metz Steinklotz Alsace Grand Cru Riesling 2009, der lige havde en tand mere fylde en vinen, vi fik til forret, og derfor passede bedre til ostene. Hvidvin til ost er efterhånden blevet mere almindeligt, og de fyldige hvidvine går da også tit bedre til ost end rødvin gør.

Mens vi spiste ost, fik vi besøg af nabokatten, som allerede har opdaget, at vi er begyndt at have åbne vinduer, når vi er hjemme. Vi har allerede hilst på ham flere gange i stuen (hvor han så fik meget travlt med at forlade etablissementet igen), og jeg forudser en sommer, hvor vi skal holde rigtig meget øje med, at det kun er vores to egne katte, vi fodrer på… 🙂17 thoughts on “Grillede kammuslinger med avokado-salsa og andre gode sager”

 • Kammuslinger, det er vist en modig spise… Enten så bliver det perfekte eller også er de ikke til at spise, har jeg hørt. Det ser helt utrolig godt ud! Advokado salsaen ryger på min frokost i dag!

  • Det gik i hvert fald hurtigt og smertefrit her – og resultatet var så godt, at det ikke er sidste gang, vi steger dem på grill 🙂

 • Sikke mange lækre sager – ja, nu kan vi igen nyde, at det er grillsæson. Avokado-salsa har jeg også prøvet, og det var en stor succes. Sikke en lækker misling 🙂

  • Jeg glæder mig allerede utrolig meget til næste gang, vi kan grille – mere sol og varme nu, tak 😀

  • Tak skal du have! Jeg glæder mig til at få fingre i flere skønne råvarer – har en række sjove ideer, som jeg gerne vil realisere 🙂

 • Nu er misundelse altså ikke en pæn ting – men neeej, hvor ville jeg gerne kunne tage billeder som Jer.
  Hvor ser det lækkert ud med kammuslingerne – jeg har aldrig prøvet det, for jeg er bange for, at det er sådan noget slimet noget eller alternativt totalt overstegte. Jeg prøvede snegle for nogle år siden. Den ene gang var de lækre, men den anden gang var det en utyggelig gummibold i munden – siden har jeg fravalgt dem og også hold mig tilbage med muslinger.
  Men nu må det prøves – nu skal vi jo så bare have det rigtige grillvejr.

  • Dagslys hjælper en hel del – jeg synes ikke altid, at det er let at tage gode billeder om vinteren 🙂

   Jeg vil anbefale dig at købe friske kammuslinger direkte fra fiskehandleren og prøve dig lidt frem. De skal jo ikke have så lang tid, så det gælder om at holde godt øje med dem 🙂

 • Hi hi, vi har også sådan en kat, vi kalder den prinsessens besøgs ven. Den hopper altid ind ad vinduer og døre, når de er åbne 🙂

  Sikke noget lækker mad, jeg ELSKER kammuslinger…….

  mange hilsner
  Birthe

  • De katte er vældig selvstændige – og stride 😀

   Kammuslinger er søreme også godt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *