grillkylling, grillet kylling, kylling, grill, paprika, chili, salat, sommersalat, tomater, agurk, squash, parmesan, paprika, spidskommen, kardemommeGrillen blev tændt i går, og selvom det tog lige lovlig lang tid, da grillstarteren gik ud flere gange, så lykkedes det os at sætte tænderne i en skøn, skøn grillkylling senere på aftenen. Kyllingen – vanen tro fra Løgismose – var aftenen inden blevet gnubbet godt og grundigt med en rub – en hjemmelavet krydderiblanding. Det viste sig at være en aldeles fremragende idé, for de gav masser af smag til den saftige kylling.

Jeg valgte at lave en krydderiblanding, der var forholdsvis mild. Hovedingrediensen var den søde paprika fra Mill & Mortar, for den er jeg blevet temmelig glad for.

Grillet kylling med paprika-rub
4-5 personer

en Løgismose-kylling

Krydderiblanding:
2 spsk sød paprika
3 tsk chilipulver
1 tsk salt
½ tsk stødt sort peber
1 tsk spidskommen
½ tsk kardemomme

smeltet smør til at pensle kyllingen med

Rør krydderiblandingen godt sammen og gnub kyllingen grundigt – både indvendigt og udvendigt. Læg kyllingen i en frysepose og sæt den i køleskabet i et døgns tid.

Tænd op i kuglegrillen. Tag kyllingen ud af køleskabet og del den i to lige store halvdele. Når grillen er klar, lægger du kyllingen på med kødet opad og ‘indersiden’ ned mod risten. Læg låget på og lad kyllingen stege i ca. tre kvarter. Kig til den et par gange undervejs og sørg også for at vende den et par gange. Når den mangler 5-10 minutter, pensler du kyllingen med smeltet smør.

Servér kyllingen sammen med en salat.

Note: Mmmm… hjemmelavet grillkylling er en af mine yndlings-sommerretter. Nu er sukker som bekendt bandlyst i disse uger, for ellers havde jeg eksperimenteret med at smøre noget af kyllingen med bbq-sauce, men det må blive en anden gang. Det var nu ikke, fordi den manglede – der var masser af saft og kraft i denne servering, så kyllingebenene blev minutiøst undersøgt, så der ikke var noget, der gik til spilde!

Salaten bestod af en revet squash, der var vendt med en sjat god olivenolie, kvarte cocktail-tomater, groftrevet parmesan, salt, citronsaft, små agurke- og avokadostykker samt solsikkekerner.

grillkylsalat, sommersalat, tomater, agurk, squash, parmesan