Grillet kylling med paprika-rub og tomat-squash-salat – LCHF-style

grillkylling, grillet kylling, kylling, grill, paprika, chili, salat, sommersalat, tomater, agurk, squash, parmesan, paprika, spidskommen, kardemommeGrillen blev tændt i går, og selvom det tog lige lovlig lang tid, da grillstarteren gik ud flere gange, så lykkedes det os at sætte tænderne i en skøn, skøn grillkylling senere på aftenen. Kyllingen – vanen tro fra Løgismose – var aftenen inden blevet gnubbet godt og grundigt med en rub – en hjemmelavet krydderiblanding. Det viste sig at være en aldeles fremragende idé, for de gav masser af smag til den saftige kylling.

Jeg valgte at lave en krydderiblanding, der var forholdsvis mild. Hovedingrediensen var den søde paprika fra Mill & Mortar, for den er jeg blevet temmelig glad for.

Grillet kylling med paprika-rub
4-5 personer

en Løgismose-kylling

Krydderiblanding:
2 spsk sød paprika
3 tsk chilipulver
1 tsk salt
½ tsk stødt sort peber
1 tsk spidskommen
½ tsk kardemomme

smeltet smør til at pensle kyllingen med

Rør krydderiblandingen godt sammen og gnub kyllingen grundigt – både indvendigt og udvendigt. Læg kyllingen i en frysepose og sæt den i køleskabet i et døgns tid.

Tænd op i kuglegrillen. Tag kyllingen ud af køleskabet og del den i to lige store halvdele. Når grillen er klar, lægger du kyllingen på med kødet opad og ‘indersiden’ ned mod risten. Læg låget på og lad kyllingen stege i ca. tre kvarter. Kig til den et par gange undervejs og sørg også for at vende den et par gange. Når den mangler 5-10 minutter, pensler du kyllingen med smeltet smør.

Servér kyllingen sammen med en salat.

Note: Mmmm… hjemmelavet grillkylling er en af mine yndlings-sommerretter. Nu er sukker som bekendt bandlyst i disse uger, for ellers havde jeg eksperimenteret med at smøre noget af kyllingen med bbq-sauce, men det må blive en anden gang. Det var nu ikke, fordi den manglede – der var masser af saft og kraft i denne servering, så kyllingebenene blev minutiøst undersøgt, så der ikke var noget, der gik til spilde!

Salaten bestod af en revet squash, der var vendt med en sjat god olivenolie, kvarte cocktail-tomater, groftrevet parmesan, salt, citronsaft, små agurke- og avokadostykker samt solsikkekerner.

grillkylsalat, sommersalat, tomater, agurk, squash, parmesan

11 thoughts on “Grillet kylling med paprika-rub og tomat-squash-salat – LCHF-style

    • Mange tak. Håber også at det ikke bliver sidste gang, der kommer kylling på grillen denne sommer 🙂

  1. Den rub skal bare prøves. Elsker grill-kylling og dette lyder som noget oplagt til Sankt Hans-aften. Tak for inspirationen 🙂

    • Det var så lidt! Håber du kan lide den. I aften smider vi svinekød på grillen, og et af stykkerne er også blevet gnedet godt med krydderier inden 🙂

  2. Er du VIMMER det ser godt ud. Jeg er vokset op med paprikagrillet kylling, så det der sender mig lige tilbage i min moders varme favn og gode mad..

    • Det er da ikke så ringe endda 😀
      I mit barndomshjem blev kyllingen ofte krydret med estragon, inden den kom i ovnen 🙂

    • Til hverdag spiser jeg i kantinen på arbejde, hvor jeg så holder mig til grøntsager, kødretter og ost.

      I weekenderne har jeg gerne spist noget laks sammen med noget salat, eller jeg har stegt et stykke kød og kombineret det med en spidskålssalat. Jeg har også bagt noget LCHF-brød, der blot skal kombineres med noget LCHF-venligt pålæg såsom kogte æg eller lignende – opskriften finder du her: http://piskeriset.dk/2013/06/14/kernebrod-med-solsikkekerner-og-graeskarkerner-lchf-style/

      Frokosten kan også være rester fra aftenen før, men det afhænger selvfølgelig af, om det er noget, der skal lunes – og om man har en ovn i nærheden 🙂

  3. I hvilke mængder skal der bruges til salaten?? Den ser vildt lækker ud. Skal have grillet kylling på lørdag og denne salat ser ud til at passe perfekt til.
    Hilsen Suzanna

    • Det kan jeg desværre ikke huske, men hvis det er til 4-5 personer, så prøv med 2-3 squash (afhængig af squashens størrelse samt hvor sultne folk er), 1-1½ pakke cocktailtomater, 3-4 spsk olivenolie, 2-3 spsk friskrevet parmesan, lidt salt, saften fra en halv citron, en håndfuld solsikkekerner og to avokadoer. Undlad agurk – de er simpelthen forfærdelige på denne årstid. God fornøjelse 🙂

  4. Pingback: Spicy Couscoussalat med Rød Kylling | Vidunderlige Liv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *