Kyllingesalat med pekannødder

kyllingesalat, pålæg, kylling, røget kylling, mayonnaise, kapers, bladselleri, pekannødder, nødderInspirationen til denne kyllingesalat fik jeg i august måned, da jeg havde texansk benspænd. Her faldt jeg over en opskrift på en kyllingesalat med pekannødder. Jeg havde dog så travlt med at lave andre spændende Texasretter den måned, at jeg ikke nåede denne kyllingesalat, men da den indeholder nødder, så passer den heldigvis også til denne måneds nødde-benspænd. Jeg freestylede pålægssalaten ud fra hukommelsen.

Kyllingesalat med pekannødder

kødet fra ½ røget kylling
1 dl pekannødder
2 spsk god mayonnaise – jeg plejer at bruge Hellmann’s
½-1 tsk chilipulver fra supermarkedet
½ tsk cayennepeber
2 tsk kapers, hakkede
1-2 spsk bladselleri, finthakkede
salt og peber
evt. citronsaft

Pil skindet af kyllingekødet og skær eller flå kødet i mundrette stykker. Hæld kødet i en skål sammen med mayonnaise, chili, kapers og bladselleri. Rør rundt. Rist pekannødderne på en tør pande og hak dem derefter, inden du vender dem i din kyllingesalat. Smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft.

Note: Et sjovt twist på en kyllingesalat og bestemt velvalgt som fyld til en burger eller sandwich. Har du ikke en røget kylling, kan du evt. prøve at bruge kødet fra en almindelig grillet kylling og så bruge røgsalt i stedet for salt samt udskifte chilien med chipotle. Ønsker du en mere syrlig kyllingesalat med knapt så meget fedt, så udskift den ene spsk mayonnaise med creme fraiche.

kyllingesalat, pålæg, kylling, røget kylling, mayonnaise, kapers, bladselleri, pekannødder, nødder

4 thoughts on “Kyllingesalat med pekannødder

  1. Hej Piskeris

    Hvor kan jeg finde opskriften på bollen, der anvendes her? Den ser lækker ud og meget velegnet ud til kyllingesalaten.
    På forhånd tak.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *