Oktober: Nødder

Oktober: Nødder

Oktober måneds benspænd er dedikeret nødder i alskens former og størrelser. Det er en af de få råvarer, som ikke er så tæt knyttet til en bestemt årstid og derfor noget, jeg spiser året rundt.

… og så er det alligevel en sandhed med modifikationer, for skal du have fat i friske nødder, så er det i forbindelse med det tidlige efterår.

Nødder kan bruges både i det søde og i det salte køkken. Jeg bruger oftest nødder til pestoer eller i salater, men de er også rigtig gode i brød, boller og kager.

Jeg har samlet lidt inspiration til opskrifter med nødder i herunder.

Hvad foretrækker du at bruge nødder til?

Røgede mandler
Portvinsmarinerede valnødder
Verdens bedste basilikumpesto
Grønkålspesto
Rugbrød med hasselnødder og lakridsrod
Grovboller med hasselnødder
Powergrød med rosiner, kokos og nødder
Svampesalat med hindbær og hasselnødder
Selleripostej med kartofler og hasselnødder
Kyllinge-karryret med bananer og jordnødder
Blommemarmelade med valnødder
Pekannøddetærte
Chokolade-cupcakes med macadamia-nødder, vaniljeflødeostecreme og blåbærstøv
Mascarponekage med nougat og syltede nødder
Vaniljeis med brownie og sukkerristede valnødder



14 thoughts on “Oktober: Nødder”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.