Hjemmelavet mandelmælk

Hjemmelavet mandelmælk

I starten af oktober – lige inden jeg afslørede, at denne måneds benspænd ville blive madlavning med nødder – så jeg, at Bærmonster bloggede om hjemmelavet nøddemælk. Det ville jo passe perfekt til månedens benspænd, så jeg fik straks lyst til at prøve det.

Nøddemælk kan laves på mange forskellige slags nødder, og jeg valgte at kaste mig ud i hjemmelavet mandelmælk. Jeg skelede til Bærmonsters udgave, men valgte at lave en kraftigere udgave. Hvis du får lavet en udgave, som du synes smager for kraftigt, kan du altid fortynde den med lidt vand.

Hjemmelavet mandelmælk

200 g mandler
vand til iblødsætning + 6 dl koldt vand
evt. 1 tsk blomsterhonning eller agavesirup

Start med at hælde mandlerne i en skål eller kande sammen med en halv liter vand. Lad mandlerne stå i 12-24 timer. Hæld vandet fra og vip mandlerne over i en blender (eller en høj skål, hvis du bruger stavblender). Tilsæt 6 dl koldt vand og blend mandler + vand ved høj hastighed i 2-3 minutter.

Vandet skifter farve til en hvid, uklar farve.

Sørg for at si mandelstykkerne fra. Jeg brugte en si til saftproduktion, men du kan også bruge et meget tyndt, rent klæde, som du lægger i en si over en skål, inden du hælder mandelmælken i.

Smag evt. mandelmælken til med lidt honning eller sirup.

Hjemmelavet mandelmælk kan bruges som erstatning for mælk i en række opskrifter – for eksempel i smoothies. Nødderesterne kan også sagtens bruges i andre retter, så smid dem endelig ikke ud. De vil for eksempel være gode at bruge i hytteostpandekager, brød eller boller.



11 thoughts on “Hjemmelavet mandelmælk”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.