Chokolade-cupcakes med macadamia-nødder, vaniljeflødeostecreme og blåbærstøv

Chokolade-cupcakes med macadamia-nødder, vaniljeflødeostecreme og blåbærstøv

I søndags var vi til familiehygge, og jeg havde tilbudt at tage kage med, for så var der en perfekt undskyldning for at lege i køkkenet! Jeg valgte at medbringe to forskellige slags kager – en blommetærte, som blev tryllet frem fra fryserens gemmer, samt en portion chokolade-cupcakes. Jeg havde nemlig noget flødeost, der snart skulle bruges, og så savnede jeg at lege med kagedekoration, så hvad er mere nærliggende end at lave chokolade-cupcakes?

Mine chokolade-cupcakes blev pyntet med blåbærstøv, som jeg har fået af Mill & Mortar. Det meget, meget fintmalet, så du skal være lidt forsigtig, når du bruger det, men det giver et rigtig flot finish på kagerne.

Selve chokoladekagerne fandt jeg inspiration til i min chokoladebibel, ‘The Golden Book of Chocolate’, men jeg endte dog med at lave en del om på opskriften, da en del af mængderne blev justeret, ligesom jeg tilføjede lidt bagepulver. Jeg puttede dog lidt mere mel i dejen, end hvad jeg egentlig havde planlagt, men det har jeg ændret herunder.

Chokolade-cupcakes

9 cupcakes

250 g god mørk chokolade – jeg brugte Valrhona Carabïe 66%
50 g smør
100 g brun farin
1 tsk vaniljepulver
1 tsk bagepulver
3 æg
125 g hvedemel
1½ tsk knust pulverkaffe
en lille smule salt
80 g hakkede macadamia-nødder
2 spsk mørk sirup

Smelt forsigtigt chokolade og smør. Pisk farin, vaniljepulver og æg til en luftig masse. Tilsæt mel, kaffepulver, salt, bagepulver og sirup, pisk det sammen og tilsæt så den smeltede chokolade. Pisk massen forsigtigt og vend så nødderne i dejen. Hæld dejen i en sprøjtepose og fordel dejen i cupcakeforme, så de er lidt mere end halvt fyldte.

Bag dine chokolade-cupcakes i ovnen ved 175 grader i 20-25 minutter. Test dem ved at stikke i midten af en cupcake med en tynd træpind. Lad dine chokolade-cupcakes køle af.

chokolade-cupcakes, cupcake, cupcakes, muffins, kage, dessert, mørk chokolade, chokolade, smør, mørk farin, vanilje, bagepulver, æg, hvedemel, kaffepulver, macadamia-nødder, mørk sirup, flødeost, flødeostecreme, vaniljecreme, brombærstøv

Lav en halv portion af denne vaniljeflødeostecreme (undlad dog at bruge lilla farve), hæld den på en sprøjtepose med en stor tyl i. Sprøjt flødeostecremen på dine chokolade-cupcakes. Start i midten og fortsæt i en udadgående spiral, så du laver kanten af kagen til sidst. Drys med blåbærstøv og servér kort tid efter.12 thoughts on “Chokolade-cupcakes med macadamia-nødder, vaniljeflødeostecreme og blåbærstøv”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *