Om eftermiddagen serverede jeg æble-cheesecake, chokoladetrøfler og æble-kanel te. Opskriften på kagen har jeg fra en lille folder med rørsukker-opskrifter.

Æble-cheesecake
6-8 personer
æble-cheesecake, cheesecake, kage, dessert, Digestive-kiks, rørsukker, smør, æbler, kanel, kvark, fløde, vaniljesukker
Bund:
15 Digestive-kiks
2 spsk rørsukker
50 g smør

Fyld 1:
4 syrlige æbler
4 spsk rørsukker
1 spsk kanel
25 g smør

Fyld 2:
250 g kvark
2 dl fløde
2 spsk rørsukker
1 tsk vaniljesukker

Knus kiksene og smelt fedtstoffet. Bland kiks, fedtstof og rørsukker. Tryk blandingen ud i en springform. Skræl æblerne, fjern kernehus og skær æblerne i både. Steg æblerne møre i fedtstoffet, rørsukker og kanel og læg dem bagefter på kiksebunden.

Pisk fløden til flødeskum og vend rørsukker og vaniljesukker i. Bland kvarken i flødeskummet. Smør cremen over æblerne og stil kagen koldt.

Note: I opskriften stod der, at man kunne pynte kagen med flødeskum, men jeg havde noget jernurt-sirup, som jeg købte i Frankrig i sommers, og det brugte jeg lidt af på kagen. Det er en meget hurtig og let dessert, og til min overraskelse faldt gemalen fuldstændig for den! Han har erklæret, at det nu er hans favorit æbledessert! Temmelig imponerende, men jeg klager ikke.