lakridskarameller, karameller, konfekt, kondenseret mælk, smør, mørk farin, rørsukker, lakridspulverDa jeg lavede sweet potato pie i fredags, havde jeg det meste af en dåse kondenseret mælk i overskud, og så ved jeg jo godt, hvad jeg skal gøre – lave karameller!!

Jeg havde set en opskrift på lakridskarameller hos Klidmoster, og med den freestylede jeg nogle bløde karameller. De blev lige lovlig bløde, så jeg kogte dem nok en anelse for kort tid, men smagen var aldeles fin! Jeg var især vild med den lidt mørkere smag, som farinen var med til at give karamellerne.

Lakridskarameller

ca. 310 g kondenseret mælk
100 g smør
50 g mørk farin
80 g rørsukker
1½ spsk lakridspulver

Smelt alt undtagen lakridspulver i en gryde ved svag varme. Tilsæt derefter lakridspulver og rør godt rundt. Skru op for varmen og hold godt øje med gryden – rør ofte i den – i 10-15 minutter. Hæld derefter karamelmassen i en lille bradepande, der er foret med bagepapir, og stil det i køleskab i mindst fire timer, inden du former det til kugler og triller i en blanding af flormelis og lakridspulver. Bør opbevares i køleskab, da de ellers er ret bløde.