Sukrede tranebær

Sukrede tranebær

10. december – sukrede tranebær

Nu smutter vi over i en lidt anden boldgade med disse friske og sukrede tranebær, som jeg fik inspirationen til, da jeg faldt over bloggen Cooking With My Kid. For et stykke tid fandt jeg noget granatæblejuice i det tyrkiske supermarked, og selvom jeg havde en mistanke om, at det nok var noget sødt stads, så var jeg nysgerrig nok til at købe det med – og heldigvis for det, for det viste sig, at det smagte ganske godt. Mildt og hverken for sødt eller surt. Da jeg så faldt over denne opskrift, så måtte jeg da udnytte muligheden for at bruge juicen, og jeg endte med at ændre på blandingsforholdet, så i denne opskrift har jeg erstattet noget af vandet med granatæblejuice.

1½ dl rørsukker
1 dl vand
1½ dl granatæblejuice
2 dl friske tranebær
flormelis

Hæld rørsukker, vand og granatæblejuice i en gryde og varm det op. Rør rundt, indtil sukkeret er opløst og bring det så i kog, inden du skruer ned og lader det simre i fem minutter. Tag gryden af komfuret og lad indholdet afkøle lidt, inden du putter et enkelt tranebær i gryden. Hvis det ikke revner, kan du hælde de resterende tranebær i. Hæld det alt sammen i en skål og stil den i køleskab i mindst otte timer.

Hæld væden fra (jeg gemte den, så den kan indgå i noget sauce på et senere tidspunkt) og tag en lille håndfuld tranebær. Læg dem i et fad og drys flormelis på. Rul bærrene godt rundt i det og læg dem til at tørre. Resten af tranebærrene udsættes for samme procedure. Efter en time tjekker du bærrene, og bær, der stadig er fugtige, bliver rullet en gang mere i flormelis. Læg dem derefter i en lufttæt boks – de kan holde sig i op til en uge på køl.

Note: Jeg har en mistanke om, at friske tranebær i USA er noget sødere end dem, vi kan købe herhjemme. I hvert fald er denne udgave af sukrede tranebær temmelig fresh, og der vil jeg forvente, at amerikanere generelt er til mere søde opskrifter. Omvendt er det nu også et spændende og frisk pust i det ellers så søde konfektkøkken, og kan jeg få bærrene til at blive bare en anelse mere søde, så er der potentiale i denne opskrift.

Flere konfektopskrifter



6 thoughts on “Sukrede tranebær”

  • Sikke en god ide! En lidt anden slags konfekt. Hernede bruges granatæblejuice rigtig meget. Jeg bruger det f.eks til kylling med daddelsirup. God weekend♥

  • Tina – mange tak 🙂
    Uha, kylling med daddelsirup lyder ret spændende! Jeg tror altså, jeg skal have fat i noget mere af det granatæblejuice, for det var da vældig godt, det jeg fik fat i 🙂

    Tak og i lige måde!

  • Altså jeg er jo også fan af granatæblesirup og daddelsirup (takket være Anne Hjernøe). Og den her opskrift lyder altså sjov og temmeligt lækker, så den skal nok prøves – og jeg er jo lidt til det sure.
    Knus

  • Det lyder spændende! Jeg har ikke hørt om granatæblejuice før – dejligt at det kan bruges her og også som Tina skriver til kylling.

  • Signe – jamen så er det jo perfekt! Jeg har desværre aldrig prøvet daddelsirup, men det lyder bestemt som noget, jeg må afprøve på et tidspunkt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *