Stikkelsbærgrød

stikkelsbærgrød, grød, dessert, stikkelsbær, rørsukker, vaniljestang, vanilje, majsstivelse

Vi lavede lidt om på planerne for et par dage siden, hvilket betød, at gemalen ikke kunne nå sit morgenmadsprojekt den dag. I stedet snuppede jeg så den portion stikkelsbærrgrød, jeg havde kogt aftenen inden, og spiste med stort velbehag. Jeg elsker frugtgrød, men laver det desværre alt for sjældent, og lige præcis stikkelsbærgrød tror jeg ikke, jeg har fået siden min barndom. Nu hvor vi har egne stikkelsbær, skal jeg dog nok sørge for at få det hver sommer fremover!

Stikkelsbærgrød
1 stor portion

220 g stikkelsbær
2 dl vand
120 g rørsukker
1 vaniljestang
1½ spsk majsstivelse

Stikkelsbærrene skylles og nippes i enderne. Hæld dem i en gryde med vand og rørsukker. Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekornene ud og put i gryden sammen med resten af vaniljestangen. Kog grøden i ca. 10 minutter, til bærrene er helt udkogte, og pisk majsstivelse i, så gryden tykner.

Grøden kan spises varm eller kold med mælk på.

Note: Præcis lige så god som jeg huskede det – få fat i en bakke stikkelsbær og forkæl dig selv med stikkelsbærgrød!

14 thoughts on “Stikkelsbærgrød

  1. Jeg elsker stikkelsbær grød. Sidste sommer lavede jeg en portion af egen avl. Jeg var meget spændt på mine drenges reaktion. For jeg husker nemlig at det var noget af det bedste fra min barndom. Men om de kunne lide det ??! Nul !! ikke tale om at de ville spise mere af den grød. Så ville de altså meget hellere havde jordbær grød. Men så har jeg jo heldigvis grøden for mig selv fremover ( møg unger)

    • Tsk tsk – de ved ikke, hvad de går glip af! Her i huset er gemalen heller ikke til stikkelsbærgrød (eller grød i det hele taget), men jeg vælger at se positivt på det og nyde at have grøden for mig selv 😉

  2. Åh, jeg elsker stikkelsbærgrød, men desværre har jeg ikke fået det siden jeg var barn. Der er ikke meget der kan slå en portion kølig stikkelsbærgrød med vanilje en varm sommeraften. Desværre var min egen stikkelsbærbusk under kraftigt ormeangreb i år – så jeg måtte ofre bærrene og redde busken, suk!

    • Øv hvor træls! skal du så ikke plante en ny, inden det bliver vinter? Jeg pønser på, om vi skal plante en eller to mere, men det kan også være, at vi får plantet hindbær eller brombær ved plankeværket… *håber*

      • Jo, jeg overvejer det lidt. Måske er det en uheldig sort jeg har fået fat i..
        Hindbær og brombær er nu også gode at ha’ i haven, men stikkelsbær kan bare være ret umulige at skaffe, hvis man ikke dyrker dem selv..

        • Lige præcis – det var også den forgæves jagt på stikkelsbær, der fik mig til at foreslå stikkelsbærbuske til gemalen sidste år. De fleste bær kan man efterhånden få på frost, men ikke stikkelsbær…

  3. Årh manner, hvor ser det godt ud:-) Jeg har heller ikke fået stikkelsbærgrød siden jeg barn, det bliver jeg vist snart nød til at lave om på;-)

  4. Grøden ser lækker ud, det er mange år siden jeg har smagt stikkelsbærgrød. Jeg har ingen busk men sidste år plantede vi solbærbuske, og de har da givet lidt frugt.

  5. Åh, det lyder vel nok lækkert, Piskeris – det er alt for sjældent, vi får frugtgrød her hos os. I gamle dage var det noget, de fleste fik flere gange om ugen i sæsonen, men det er som om, det er gået lidt af mode, og det er rigtig synd!

    • Jeg er ganske enig. Jeg fik ofte frugtgrød, da jeg var barn, men det er godt nok sjældent, jeg støder på det i dag. Heldigvis har jeg selv husket at lave det et par gange de seneste somre, og det må jeg hellere fortsætte med, for det smager jo skønt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *