stikkelsbærgrød, grød, dessert, stikkelsbær, rørsukker, vaniljestang, vanilje, majsstivelse

Vi lavede lidt om på planerne for et par dage siden, hvilket betød, at gemalen ikke kunne nå sit morgenmadsprojekt den dag. I stedet snuppede jeg så den portion stikkelsbærrgrød, jeg havde kogt aftenen inden, og spiste med stort velbehag. Jeg elsker frugtgrød, men laver det desværre alt for sjældent, og lige præcis stikkelsbærgrød tror jeg ikke, jeg har fået siden min barndom. Nu hvor vi har egne stikkelsbær, skal jeg dog nok sørge for at få det hver sommer fremover!

Stikkelsbærgrød
1 stor portion

220 g stikkelsbær
2 dl vand
120 g rørsukker
1 vaniljestang
1½ spsk majsstivelse

Stikkelsbærrene skylles og nippes i enderne. Hæld dem i en gryde med vand og rørsukker. Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekornene ud og put i gryden sammen med resten af vaniljestangen. Kog grøden i ca. 10 minutter, til bærrene er helt udkogte, og pisk majsstivelse i, så gryden tykner.

Grøden kan spises varm eller kold med mælk på.

Note: Præcis lige så god som jeg huskede det – få fat i en bakke stikkelsbær og forkæl dig selv med stikkelsbærgrød!