4 pizzaer – én med Nutella

4 pizzaer – én med Nutella

I sidste uge gentog vi successen og lavede pizzaer på grillen. Jeg havde inviteret træningsmakkeren med hjem, og så blev der ellers guffet pizzaer. Jeg fik lavet dejportionen lige lovlig stor, så vi endte med at have lidt over 1½ pizza til overs, som vi så spiste til frokost dagen efter.

Pizzadej:

10 g gær
5 dl vand
1½ spsk salt
350 g fuldkornshvedemel
durummel for resten
3 spsk olivenolie

Dejen blandes af ingredienserne og æltes godt. Den lægges i en skål, som du dækker med madfilm, og så står den i køleskabet og hæver i ca. 6 timer. Dejen giver ca. fem pizzaer på 30 x 30 cm – og som mætter godt!

De to første pizzaer blev drysset med frisk basilikum ved serveringen (det har jeg dog ikke billeder af), mens den tredje fik et drys frisk oregano inden bagningen. Nr. tre endte med at være min favorit.

Gemalen insisterede desuden på en dessertpizza – noget han havde set på internettet på et tidspunkt og gerne ville prøve.

Til dessertpizzaen tager du en klump dej og ruller ud, så du får en almindelig pizzabund. Læg et par meget, meget tynde skiver smør på bunden – bare så den lige er smurt på overfladen – og bag den et par minutter på grillen, mens grillens låg er lagt på. Smør derefter bunden med Nutella og læg skumfiduser og friske udstenede kirsebær på. Læg låget på igen og giv pizzaen et par minutter mere, og så er den klar!

Den opmærksomme læser vil nu spørge, om ikke der var dej til fem pizzaer – og hvorfor jeg i så fald kun har vist fire. Der blev skam bagt en pizza mere, men da det var den pizza, vi slet ikke fik smagt den aften, fik jeg ikke taget billeder af den.30 thoughts on “4 pizzaer – én med Nutella”

  • Sludder! Det var gemalens idé 😀
   Hm… det afhænger vel i bund og grund af, hvor kraftigt din grill kan varme. Den flise, vi købte, var rimelig tyk (vi var bange for, at den knækkede for let), så der skal god varme på, når vi bruger den.

 • MUMSFILIBABA! Og så lige fra morgenstunden af! Godt jeg spiser, mens jeg læser, ellers ville det da gå helt galt helt ved tastaturet – og jeg ville allerede være i gang med at planlægge pizza til aftensmaden 😉
  Nu kan jeg vist nøjes med at skrive det bag øret – især synes jeg også din egen favorit ser fantastisk ud – men jeg får også altid artiskokker på min pizza 🙂

  • Hehehe! Det trick kender jeg godt – tjekker ofte blogs, mens jeg spiser morgenmad, og det har altså også reddet mit tastatur mange gange 😀
   Jeg skal helt klart bruge artiskokker igen på pizza – tror det her var første gang, jeg prøvede det, men det skal bestemt ikke være den sidste!

 • Du milde- hvor ser det dog lækkert ud 🙂 Pizza med tomatsauce, mozzarella, champignoner og serranoskinke skal prøves så snart som muligt. Hvad er det dog med os danskere og italiensk mad?

  • Måske drømmer vi os på den måde til mere sol og sommer? 🙂
   Det er i hvert fald let at lave og smager fantastisk. Eneste problem med dette pizza-på-grill-eksperiment er, at nu har jeg oftere lyst til pizza 😉

 • Altså, nogen gange skal man lige læse overskriften på dine indlæg en ekstra gang, for at være sikker på at man så rigtigt.
  Men altså -. de ser lækre ud de der Pizzaer – Nr 1 tror jeg ville være min favorit.
  Har lige skrevet et. stk italiensk flise på min indkøbsliste – manden er mystificeret 🙂

  • Hehehe – det var kun lidt med vilje 😉
   Uh spændende – som skal på grillen? Fortæl endelig mere, når du får den 🙂

 • Hvor ser de gode ud! Og hvor er det herligt at i er sprunget ud i en nutellapizza med skumfiduser til dessert! Hvis du en dag åbner en restaurant, så møder jeg glædeligt op, hvad du ikke kan finde på 🙂

  Didde

  • Mange tak! Så skulle der være væsentlig bedre økonomi i at drive et spisested, end der er i dag, hvis jeg skulle overveje det – men tanken er sjov 🙂

  • Helt enig – det er skønt at kunne hive sådan et pizzastykke ud fra køleskabet næste dag og lune det – uhm 🙂

  • Jep, den fungerede faktisk godt. Man skal nok ikke tage et stort stykke af den, da den bliver ret sød, men et enkelt stykke til lige at afslutte med – jo, det smagte godt 🙂

 • Jeg har aldrig lavet pizza selv… Jeg ved det godt.. det er noget værre noget 🙁
  Men nu kan jeg se, at jeg faktisk har alle ingredienserne i huset, så nu må jeg vist også snart til det. Og lidt smart at dejen jo kan laves om formiddagen og så være klar til aften.
  Hvad bruger du som tomatsovs? Bare en dåse almindelige, flåede tomater?

  • Jeg har bare siddet og ventet på, at du opdagede den pizza 😀
   Jep, den blev ganske fin – sjov måde at få dessert på 🙂

 • Jeg elsker at læse med på din blog, piskeris! Pizza med nutella – det er da bare for frækt 😉 Den ville virkelig hitte hos min mand..
  Jeg tror også nr 3 ville have været min favorit..

  Mvh Anna

  • Hehe, tak tak 😀
   Efter jeg smagte nr. tre, undrede jeg mig over, hvorfor jeg tidligere har været tilbageholdende med at smide artiskokker på pizzaen 🙂

 • NAMMENAMS! 😀
  Jeg skal simpelthen have købt sådan en flise til grillen!!
  Jeg er ellers ikke den store pizza-spiser, selvom jeg fik det i Italien fra første færd (så jeg er altså ikke afskrækket af dårlige efterligninger eller pap-pizzaer). Jeg har lavet en del i ovnen men aldrig på grill. Det skal simpelthen prøves! 🙂

  • Jeg er ret glad for pizzaer i forvejen (men vi får det ret sjældent) – men nu hvor jeg har prøvet det på grill, har jeg virkelig lyst til at holde mig til den metode fremover – og i øvrigt få pizza meget oftere 😀

   Pøjpøj med det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *