Chilipizza med peberfrugt

Chilipizza med peberfrugt

Jeg fik lyst til at lave en stærk chilipizza, da vi bagte pizzaer på grillen til en familieaften. Det ville også passe godt med mit pizza-benspænd i denne måned.

Jeg er lidt tilbageholdende med at definere madretter som stærke, for det kan være meget individuelt, hvad du opfatter som stærk. Til denne pizza brugte jeg blandt andet arbol paste, og arbol chili er altså ikke en af dem, man skal spøge med!

Chilipizza med peberfrugt

1 stk.

en fjerdedel af denne pizzadej

Topping:
1 spsk arbol paste (meget stærk chilisauce)
2 spsk god kraftig tomatsauce
1 kugle frisk mozzarella, skåret i tynde skiver
1 rød peberfrugt, skåret i ringe
olivenolie til stegning
syltede jalapeños-skiver efter temperament

Hæld lidt olie på en pande og steg peberfrugtringene i nogle minutter ved mediumvarme, indtil de bliver bløde.

Rul en klump dej ud på det meldryssede køkkenbord. Læg pizzabunden på en bagespade/pizzaspade og smør først chilisauce og derefter tomatsauce ud over bunden. Fordel osten ud over, inden du spreder peberfrugtringe og jalapeños-skiver ud over pizzabunden.

Bag din chilipizza ved høj varme på en lukket grill eller i ovnen ved 250 grader, indtil pizzakanten er gylden og sprød.

Note: Denne chilipizza bed godt fra sig – selv de i selskabet, der kan tåle stærkere retter end jeg, syntes den varmede. Husk at du kan altid have lidt creme fraiche i baghånden, som du kan servere ved siden af, hvis du indser, at pizzaen er for stærk til dine smagsløg.2 thoughts on “Chilipizza med peberfrugt”

  • Jeg har også lært, at det ikke er mig, der skal smage til, så brænder dem omkring mig. Jeg vil dog stadig gerne vide, hvor du køber dine chillis 🔥🔥🔥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *