Porrestuvning
Jeg holder lige en kort pause fra pizzabagningen for at skrive om denne porrestuvning, jeg brugte som tilbehør til aftensmaden i går. Sommervejret skulle udnyttes, så vi smed et par bøffer på grillen og kogte nogle nye kartofler. Og så kom jeg til at tænke på denne porrestuvning, som jeg så i en kogebog i sidste uge.
Jeg undlod dog perleløg, brugte mindre majsstivelse, og så tilføjede jeg lidt ost for at give en lidt kraftigere og mere cremet smag.
Porrestuvning
2 personer
2 smalle porrer
smør til stegning
2 dl mælk
½ tsk timian
lidt peber
1½ spsk majsstivelse
2 spsk fintreven hård ost – for eksempel PrimaDonna
salt
Skær porrerne i tynde skiver. Smelt en stor klat smør i en lille gryde og steg porreskiverne ved mediumvarme i et par minutter. Tilsæt timian og peber, inden du rører mælk i. Lad det simre i fem minutter. Hæld lidt af væden over en skål og pisk majsstivelsen ud i det. Hæld blandingen tilbage i gryden og varm det op. Tilsæt så osten og rør rundt. Smag til med salt.
Servér din porrestuvning som tilbehør til aftensmaden. Den fungerer godt som en tyk sauce til nye kartofler, men du kan også sagtens kombinere den med ris eller pasta.
Note: Denne porrestuvning er superlet at lave – og hurtig tilmed. Den har en fin mild porresmag og er god at dyppe kartoflerne i.