Butterdejstærte med asparges

Butterdejstærte med asparges

Jeg faldt over en opskrift på butterdejstærte med asparges, da jeg kiggede en bunke gamle opskrifter igennem, og den var oplagt at afprøve nu. Aspargessæsonen er ikke voldsom lang, så det er bare om at få dem spist, mens de er her. For ja, råvarer er bare en tand bedre, når de er i sæson.

Opskriften stammer fra et gammelt Spis Bedre-blad, men jeg valgte at ændre lidt på fyldet.

Butterdejstærte med asparges

2-4 personer

½ pakke frossen butterdej, der er tøet op
olie eller smør til at smøre tærteformen
200 g grønne asparges
200-250 g hvide asparges
1 æg
1 dl creme fraiche
1 spsk dijonsennep
1 dl friskrevet cheddar
1 dl friskrevet hård ost – for eksempel Vesterhavsost
salt og peber

Smør en aflang tærteform med rapsolie eller smeltet smør. Skær butterdejspladerne til og for formen med dem. Prik dejen med en gaffel og bag den ved 200 grader i ca. 10 minutter.

Mens dejen bager, skræller du de hvide asparges og knækker bunden af både dem og de grønne asparges. Flæk alle asparges.

Tag tærteformen ud. Dejen er sandsynligvis hævet lidt, selvom du har prikket den. Tryk den let ned og fordel dine asparges oven på. Pisk ægget sammen med sennep. Rør creme fraiche og cheddar i og slut af med at røre salt og peber i. Fordel massen ud i tærteformen og drys den hårde ost over. Bag din butterdejstærte i yderligere 25 minutter.

Servér tærten sammen med en grøn salat, en god salatdressing og evt. et stykke kød.

Note: Butterdejstærte smager jo skønt nærmest uanset fyldet, men de milde asparges og den sennepskrydrede creme klæder nu tærtebunden ganske godt. Tærten er tænkt som en frokostret eller let aftensmad, men du kan også sagtens dele den i fire til fem stykker og servere den som en forret for samme antal personer.

Har du lyst til at prøve flere tærter med asparges, så kan jeg også anbefale denne aspargestærte med bacon samt miniudgaven uden bacon.



7 thoughts on “Butterdejstærte med asparges”

  • Det er spændende med alle de opskrifter, du udforsker og afprøver. Men hvorfor ændrer du altid på dem? Det vil jo sige, at hvis jeg ikke synes det smager fantastisk, kan jeg aldrig kan være sikker på om det nu er den oprindelige opskrift, jeg ikke kan lide, eller din modifikation. Kunne du ikke give originalen til sidst?
    Jeg har prøvet mange spændende retter, jeg ellers ikke ville have fundet ved at følge din blog. men den her lille detalje irriterer mig på en ellers veloplagt og inspirerende blog.

    • Det er et godt spørgsmål. Det er der fire årsager til:
      – jeg kan godt lide mad, hvor der er skruet op for smagen, så tit krydrer jeg maden mere
      – jeg simplificerer ofte opskrifter (især udenlandske), så de er lettere at lave. Det kan være mængderne, der tilpasses danske mål eller jeg sørger for, at opskriften ikke både kræver decilitermål og bagevægt. Det kan også være ingredienser, der er lettere at få fat på end de originale
      – det er ikke altid, at jeg har de samme råvarer (eller ønsker at have det – slet ikke, hvis det er amerikanske opskrifter, der er baseret på færdigprodukter)
      – hvis jeg blot lavede retten præcis, som jeg havde set den første gang, var der ingen grund til at blogge om den.

      • Ja, det kan jeg godt se, især det der med amerikanske opskrifter, kopmål og halvfabrikata … dem er man jo næsten tvunget til at lave om 😉
        Men det passer nu ikke helt, at der ikke var noget at blogge om, hvis du fulgte originalen. Du finder så mange spændende opskrifter, som det aldrig ville falde mig ind at lede efter, hvis ikke jeg så dem her.

  • Hvor lyder det lækkert! Det skal prøves som en frokostret til gæster 🙂 Det er bare om at spise en masse asparges her i sæsonen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *