Asparges med limehollandaise

Asparges med limehollandaise

Vi havde gæster i fredags, og de blev udsat for rosé og en lille vifte af spændende retter, hvor første ret var asparges med limehollandaise. Jeg havde set opskriften i et gammelt Spis Bedre-blad, men den drillede lidt undervejs og havde svært ved at tykne. Jeg vil derfor hellere anbefale at bruge min opskrift på hollandaise og så tilsætte limesaft og limeskal, som du kan se herunder.

Asparges med limehollandaise

forret til fire personer

250-300 g grønne asparges
250-300 g hvide asparges

Limehollandaise:
2 æggeblommer
125 g smør
revet skal fra 1 øko-lime
saften fra ½ lime
lidt salt

Knæk den nederste del af de hvide asparges og skræl dem derefter. Fyld en stor gryde med letsaltet vand og varm det op. Når vandet koger, putter du de hvide asparges i. Knæk den nederste del af de grønne asparges og put dem i gryden, når de hvide asparges har kogt et minuts tid. Kog de to slags asparges i yderligere 4-5 minutter, indil de er møre (de må godt være lidt faste).

Mens de koger, begynder du på saucen. Hæld de to æggeblommer i en stor metal- eller glasskål sammen med limesaften. Gem de to æggehvider i en lille beholder i køleskabet – de kan bruges til andre retter. Sæt en gryde med vand over på komfuret og sæt skålen med æggeblommer i – gerne så skålen stikker et stykke ned, så den rører vandoverfladen, men samtidig er så stor, at den kan hvile på kanten af gryden. Varm vandet langsomt op.

Pisk æggeblommer og limesaft grundigt i nogle minutter. Når æggemassen får en fyldig konsistens, som du kan ‘tegne’ i med piskeriset, tager du det smeltede smør frem. Tilsæt en spsk smør til æggemassen og pisk det grundigt, så æggemassen optager smørret. Tilsæt en spsk mere, pisk grundigt og fortsæt sådan, indtil du har brugt al smørret, og din hollandaise sauce har en cremet og lækker konsistens i stil med en fed mayonnaise. Rør limeskallen i og smag til med salt og peber.

Note: Limesaften- og skallen er med til at løfte saucen, så den ikke føles nær så fed, og så klæder den de saftige asparges rigtig godt.2 thoughts on “Asparges med limehollandaise”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *