Florida Key Lime Pie, Boston Cream Pie samt supersyndig chokolade cheesecake

Florida Key Lime Pie, Boston Cream Pie samt supersyndig chokolade cheesecake

Her følger så anden del af beretningen om fredagens kagebord – første del kan du læse her. Da jeg sidste år fik en fantastisk hjemmelavet kogebog af en amerikaner, fulgte der en række kageopskrifter med, som jeg desværre ikke nåede at teste i august måned, da jeg havde amerikansk benspænd. Jeg svor, jeg ville tage revanche, og da jeg fik ideen med at holde kagefest på min fødselsdag, skulle der selvfølgelig amerikanske kager på bordet! Jeg udvalgte to – en Florida Key Lime Pie og en Boston Cream Pie. Jeg har tilpasset dem danske mål og råvarer.

Tilbage i december, da Jonas Kogebog bloggede om en umanerlig lækker cheesecake, bestemte jeg mig for, at den måtte og skulle jeg afprøve, og her var en oplagt anledning, så den kastede jeg mig over. Jeg justerede nogle af mængderne undervejs, så det passede bedre med, hvad jeg havde i gemmerne, og så erstattede jeg de chokoladewafers, der oprindeligt bruges i opskriften, med Oreos. Desuden har jeg ikke espressoingredienser, så dem erstattede jeg med almindeligt instant kaffepulver.

Florida Key Lime Pie

2 stk

400 g Digestive kiks
100 g smeltet smør
1,66 dåse kondenseret mælk (!)
1, 2 dl friskpresset limesaft
4 tsk fintrevet skal fra øko-limefrugter
6 æg
8 spsk rørsukker

Tænd ovnen og sæt den til 175 grader. Knus kiksene grundigt og bland dem med det smeltede smør. Smør to tærteforme – ca. 24 cm store – og fordel kiksemassen i dem. Tryk kiksemassen godt ud i formene, så bunden og kanterne af formene er dækket.

Bland kondenseret mælk, limeskal og limesaft. Tilsæt fire æggeblommer og 2 hele æg. Pisk det grundigt og hæld det over kiksebundene. Pisk de fire æggehvider i en skål, indtil de er helt stive. Vend forsigtigt sukkeret i. Fordel denne marengsmasse ud over tærterne, så det dækker limecremen helt. Bag tærterne i tyve minutter, indtil marengsmassen er gylden. Afkøl tærterne helt inden servering.

Note: Kager med citrus er et stort hit hos mig, og denne er absolut ingen undtagelse. Kombinationen af kiksebund, limecreme og marengsmasse er vidunderlig – og rimelig sød, selvom limecremen også bider lidt fra sig. Lækker kage!

Boston Cream Pie
1 stk

5 dl hvedemel, sigtet gennem en si
2 tsk bagepulver
en lille smule salt
75 g blødt smør
2½ dl rørsukker
1 tsk vaniljeekstrakt
3 store æg
2 dl mælk

Creme:
4 dl mælk
1 vaniljestang, flækket
1½ dl rørsukker
0,75 dl hvedemel
4 æggeblommer
1 dl fløde
200 g mørk chokolade, 70%, hakket

Tænd ovnen og sæt den på 190 grader. Smør en 26-28 cm stor tærteform med smør og drys derefter mel på, så overfladen er dækket helt. Ryst det overskydende mel af. Bland mel, salt og bagepulver i en skål. Tag en anden skål og pisk smør, vaniljeekstrakt og rørsukker grundigt, til det er lyst og luftigt. Tilsæt skiftevis melblanding og mælk, mens du fortsætter med at piske, indtil alt er blandet i. Hæld dejen i det smurte tærtefad og bag det i 25-30 minutter, indtil dejen er bagt – test det med en tandstik eller lignende.

Lad tærten køle af i ti minutter, inden du forsigtigt lirker tærten ud af formen og lader den køle helt af.

Opvarm mælk og vaniljestang i en stor gryde. Så snart det når kogepunktet, tager du gryden af og lader væsken hvile i et kvarter. Tag derefter vaniljestangen op, skrab vaniljekornene ud og bland dem i mælken. Opvarm forsigtigt rørsukker, mel og æggeblommer under rolig piskning. Tilsæt mælkeblandingen under fortsat piskning. Når blandingen begynder at tykne, tager du gryden af komfuret og lader blandingen afkøle helt.

Flæk tærten og smør den nederste halvdel med cremen og læg derefter den øverste tærtehalvdel oven på. Lav en ganache ved at bringe fløden på kogepunktet og hælde den over den hakkede chokolade. Rør det godt sammen og fordel det ud over tærten – lad det gerne dryppe ud over kanten. Stil kagen køligt i to timer inden servering.

Note: En ganske mild og behagelig kage, som er blød og rund i smagen. Den kunne jeg godt finde på at eksperimentere videre med, for jeg kan godt lide, at den er så simpelt opbygget og alligevel ganske velsmagende.

Supersyndig chokolade cheesecake
1 stk

Bund:
225 g Oreos kiks
100 g smør, smeltet
1,25 dl lyst rørsukker

Ganache:
3½ dl piskefløde
600 g mørk chokolade 70%, hakket
0,7 dl Kahlúa

Flødeostfyld:
700 g flødeost
2½ dl lys rørsukker
1½ spsk hvedemel
1½ spsk mørk rom
3 spsk instant kaffepulver
1½ spsk. pekmez
3 æg

Topping:
3½ dl creme fraiche 18%
1 dl lys rørsukker
korn fra ½ vaniljestang

Dæk bunden af en 22 cm stor springform med bagepapir. Hak Oreos meget fint i en foodprocessor – eller som jeg med en stor kniv – og bland det med rørsukker og derefter det smeltede smør. Det kan godt betale sig at blande det med fingrene. Pres kiksemassen ud i springformen i et jævnt lag, så det dækker bunden og mindst halvt op af formens sider.

Bring fløden til ganachen i kog i en gryde og tag den straks derefter af komfuret. Hæld chokolade og Kahlúa i og pisk ganachen, til den er ensartet. Hæld 5 dl af den oven på kiksebunden og stil resten af ganachen til side, så du kan bruge den til at pynte kagen til sidst. Sæt springformen i fryseren i en halv time, så ganachen stivner.

Pisk flødeost og sukker til en ensartet masse. Tilsæt melet. Bland rom, instant kaffe og pezmez i en anden skål, indtil kaffepulveret er opløst. Pisk derefter kaffeblandingen i flødeosten. Tilsæt æggene et ad gangen. Tænd ovnen og sæt den på 190 grader.

Hæld fyldet i springformen oven på den stivnede ganache og bag kagen, indtil overfladen har fået farve, og midten af kagen stort set ikke bevæger sig, når du skubber til den. Det tager et sted mellem 1 time og 1 time + et kvarter.

Tag kagen ud og lad den køle lidt af, mens du laver toppingen. Pisk creme fraiche, sukker og vaniljekorn sammen. Hæld det over den letafkølede kage (her skal du være sikker på, at kagen er sunket nok til, at det ikke begynder at stikke af ud over kanten – jeg siger det af erfaring!).

Sæt kagen tilbage i ovnen og bag den, indtil toppingen lige er stivnet – det tager ca. et kvarter. Kagen afkøles i formen og skal stå koldt i mindst 12 timer, inden den serveres. Husk at hælde ganachen over kagen, lige inden den serveres.

Note: Jeg elsker cheesecake, og jeg elsker chokolade, så jeg havde store forventninger til denne kage – og blev bestemt ikke skuffet! Det var det pureste, syndigste guf, og flere af gæsterne gispede af fryd, da de satte tænderne i denne kage. Virkelig virkelig god!

Og så var der ellers kagespisning for alle pengene den aften…23 thoughts on “Florida Key Lime Pie, Boston Cream Pie samt supersyndig chokolade cheesecake”

 • Ærlig talt, denne blog burde komme med sin egen “WARNING” label, for jeg tager bogstavlig talt flere kilo på, hver gang jeg læser et af dine overdrevent lækre kage indlæg!!

  Og jeg har altså brugt meget lang tid på at tabe mig – so shame on you ;D

  *Savle, savle*

  – Maj 🙂

 • Maj – æhm hovsa 😉
  Men mange tak! Nu lover jeg så også, at der går mindst et par dage – hvis ikke et par uger – før jeg blogger kager igen 😛

 • Kager med citrus er også et stort hit hos mig – hvor lyder det dog spændende – også din cheesecake!
  Nøj, nu er min opskriftmappe et par kageopskrifter rigere, tusind tak!

 • Hold da op… :-O Det var da helt vildt med skønne kager. Jeg ville med glæde have smagt på alle sammen kan du tro… Faktisk så syntes jeg at det er på sin plads at medbringe en lille kørerkage på lørdag når man sådan flasher mange kager på sin blog 😉

 • Arghhh, altså Piskeris, det der kan du ikke være bekendt!! 😉

  De ser SÅ lækre ud alle sammen. Jeg skal helt klart lave den Key lime pie – og Boston Cream pie – er en af mine absolut favoritter……og cheesecake er jo ALTID godt!

  Mange hilsner
  Birthe

 • Hej Piske 🙂

  Hold nu op, hvor du igen frister.. Det ser jo så fantastisk lækkert ud det hele.

  Din Florida Key Lime Pie opskrift minder lidt om min Key Lime Pie, men der er forskel dog. Jeg skal nok lægge min opskrift op, så snart der er en anledning til at bage den igen 🙂

  De bedste hilsner fra
  Anita
  Liv og Mad

 • Vibeke – nu vil jeg på ingen måde prøve at overskygge de to überseje kagenørder, som jeg skal følges med, så det tør jeg ikke 😀

 • De ser bare lækre ud, Piske.. key lime pie og cheesecake'n er 2 af de bedste kager, jeg kender… mmm at får dem begge på en gang!
  Du blendede Oreos'ene med creme og det hele, ikke?
  kh Kim

 • Kimm – tusind tak! Fantastisk kage – er glad for at jeg endelig fik afprøvet den 🙂

  Jeps, det var hele Oreos, der fik en ordentlig omgang med kniven! (min blender egner mest til flydende ting)

 • Altså jeg synes, at Vibeke har ret – du burde lave kage til os, så vi overhovedet kan overleve at køre en tur til “det mørke Jylland” 😀 Wow, du har da godt nok fået taget revance for den kage-fattige periode din mand klagede over. Behøves jeg at fortælle, at jeg sidder med mund-springvand bare ved tanken om limekagen! Og chokoladecheesekacek lyser helt vildt syndig. Men hvad søren er pekmez? Nå ja, kunne jo google det….some day

 • Uuuuh Key Lime Pie… jeg har kigget på opskrifter så tit og været så fristet men aldrig turdet gå igang med den da jeg aldrig har smagt det selv. Var bange for at den måske ville være for bitter… men måske man skulle prøve alligevel for den ser da godt nok lækker ud

 • Hej Piske.
  Jeg pønser på at lave cheesecaken og tage med, når jeg skal have dessert med til andegilde Mortens Aften 😉 Jeg har dog lige et par spørgsmål. Først og fremmest – hvor mange tror du kagen rækker til? Det virker lidt som om, det bliver en stor portion, og da vi kun bliver 7 (okay, 8 – jeg spiser meget kage), vil jeg helst ikke lave alt for meget.
  Derudover bruger jeg stort set diverse alkohol i mad, og derfor tænker jeg, at jeg vil spare på indkøb af Kahlua og rom – du tror ikke den mister meget på at udelade det, vel? Eller har du forslag til noget andet man kan erstatte det med?
  Og endelig – det der pekmez – det var vist noget sirup af en art? Kan man bare bruge almindelig sirup eller hvad ville du erstatte med?

  På forhånd tak 😉

  • Det er faktisk et rigtig godt spørgsmål, for der er virkelig gods i den kage! Jeg vil gætte på 12-16 mennesker – måske endda mere, hvis folk ikke skal have så store stykker. Men det er jo altid rart at have lidt ekstra til dagen efter 😉

   Personligt ville jeg ikke undvære Kahlua, men alternativt kan du give den lidt kaffesmag med noget instant kaffe, og rommen kan udelades eller evt. erstattes af romessens. Jeg synes dog, at det giver kagen noget ekstra pondus, når der er lidt spiritus i.

   Pezmez er vindruesaft, der er kogt ind til sirup. Jeg ved ikke, hvor stor forskel det gør, at det lige er pezmez frem for almindelig lys sirup, men jeg vil tro, at du godt kan erstatte pezmez med det.

   Du må dog ikke glemme det allervigtigste – at sende et kagestykke til mig bagefter 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *