Her følger så anden del af beretningen om fredagens kagebord – første del kan du læse her. Da jeg sidste år fik en fantastisk hjemmelavet kogebog af en amerikaner, fulgte der en række kageopskrifter med, som jeg desværre ikke nåede at teste i august måned, da jeg havde amerikansk benspænd. Jeg svor, jeg ville tage revanche, og da jeg fik ideen med at holde kagefest på min fødselsdag, skulle der selvfølgelig amerikanske kager på bordet! Jeg udvalgte to – en Florida Key Lime Pie og en Boston Cream Pie. Jeg har tilpasset dem danske mål og råvarer.

Tilbage i december, da Jonas Kogebog bloggede om en umanerlig lækker cheesecake, bestemte jeg mig for, at den måtte og skulle jeg afprøve, og her var en oplagt anledning, så den kastede jeg mig over. Jeg justerede nogle af mængderne undervejs, så det passede bedre med, hvad jeg havde i gemmerne, og så erstattede jeg de chokoladewafers, der oprindeligt bruges i opskriften, med Oreos. Desuden har jeg ikke espressoingredienser, så dem erstattede jeg med almindeligt instant kaffepulver.

Florida Key Lime Pie
2 stk

400 g Digestive kiks
100 g smeltet smør
1,66 dåse kondenseret mælk (!)
1, 2 dl friskpresset limesaft
4 tsk fintrevet skal fra øko-limefrugter
6 æg
8 spsk rørsukker

Tænd ovnen og sæt den til 175 grader. Knus kiksene grundigt og bland dem med det smeltede smør. Smør to tærteforme – ca. 24 cm store – og fordel kiksemassen i dem. Tryk kiksemassen godt ud i formene, så bunden og kanterne af formene er dækket.

Bland kondenseret mælk, limeskal og limesaft. Tilsæt fire æggeblommer og 2 hele æg. Pisk det grundigt og hæld det over kiksebundene. Pisk de fire æggehvider i en skål, indtil de er helt stive. Vend forsigtigt sukkeret i. Fordel denne marengsmasse ud over tærterne, så det dækker limecremen helt. Bag tærterne i tyve minutter, indtil marengsmassen er gylden. Afkøl tærterne helt inden servering.

Note: Kager med citrus er et stort hit hos mig, og denne er absolut ingen undtagelse. Kombinationen af kiksebund, limecreme og marengsmasse er vidunderlig – og rimelig sød, selvom limecremen også bider lidt fra sig. Lækker kage!

Boston Cream Pie
1 stk

5 dl hvedemel, sigtet gennem en si
2 tsk bagepulver
en lille smule salt
75 g blødt smør
2½ dl rørsukker
1 tsk vaniljeekstrakt
3 store æg
2 dl mælk

Creme:
4 dl mælk
1 vaniljestang, flækket
1½ dl rørsukker
0,75 dl hvedemel
4 æggeblommer
1 dl piskefløde
200 g mørk chokolade, 70%, hakket

Tænd ovnen og sæt den på 190 grader. Smør en 26-28 cm stor tærteform med smør og drys derefter mel på, så overfladen er dækket helt. Ryst det overskydende mel af. Bland mel, salt og bagepulver i en skål. Tag en anden skål og pisk smør, vaniljeekstrakt og rørsukker grundigt, til det er lyst og luftigt. Tilsæt skiftevis melblanding og mælk, mens du fortsætter med at piske, indtil alt er blandet i. Hæld dejen i det smurte tærtefad og bag det i 25-30 minutter, indtil dejen er bagt – test det med en tandstik eller lignende.

Lad tærten køle af i ti minutter, inden du forsigtigt lirker tærten ud af formen og lader den køle helt af.

Opvarm mælk og vaniljestang i en stor gryde. Så snart det når kogepunktet, tager du gryden af og lader væsken hvile i et kvarter. Tag derefter vaniljestangen op, skrab vaniljekornene ud og bland dem i mælken. Opvarm forsigtigt rørsukker, mel og æggeblommer under rolig piskning. Tilsæt mælkeblandingen under fortsat piskning. Når blandingen begynder at tykne, tager du gryden af komfuret og lader blandingen afkøle helt.

Flæk tærten og smør den nederste halvdel med cremen og læg derefter den øverste tærtehalvdel oven på. Lav en ganache ved at bringe fløden på kogepunktet og hælde den over den hakkede chokolade. Rør det godt sammen og fordel det ud over tærten – lad det gerne dryppe ud over kanten. Stil kagen køligt i to timer inden servering.

Note: En ganske mild og behagelig kage, som er blød og rund i smagen. Den kunne jeg godt finde på at eksperimentere videre med, for jeg kan godt lide, at den er så simpelt opbygget og alligevel ganske velsmagende.

Supersyndig chokolade cheesecake
1 stk

Bund:
225 g Oreos kiks
100 g smør, smeltet
1,25 dl lyst rørsukker

Ganache:
3½ dl piskefløde
600 g mørk chokolade 70%, hakket
0,7 dl Kahlúa

Flødeostfyld:
700 g flødeost
2½ dl lys rørsukker
1½ spsk hvedemel
1½ spsk mørk rom
3 spsk instant kaffepulver
1½ spsk. pekmez
3 æg

Topping:
3½ dl creme fraiche 18%
1 dl lys rørsukker
korn fra ½ vaniljestang

Dæk bunden af en 22 cm stor springform med bagepapir. Hak Oreos meget fint i en foodprocessor – eller som jeg med en stor kniv – og bland det med rørsukker og derefter det smeltede smør. Det kan godt betale sig at blande det med fingrene. Pres kiksemassen ud i springformen i et jævnt lag, så det dækker bunden og mindst halvt op af formens sider.

Bring fløden til ganachen i kog i en gryde og tag den straks derefter af komfuret. Hæld chokolade og Kahlúa i og pisk ganachen, til den er ensartet. Hæld 5 dl af den oven på kiksebunden og stil resten af ganachen til side, så du kan bruge den til at pynte kagen til sidst. Sæt springformen i fryseren i en halv time, så ganachen stivner.

Pisk flødeost og sukker til en ensartet masse. Tilsæt melet. Bland rom, instant kaffe og pezmez i en anden skål, indtil kaffepulveret er opløst. Pisk derefter kaffeblandingen i flødeosten. Tilsæt æggene et ad gangen. Tænd ovnen og sæt den på 190 grader.

Hæld fyldet i springformen oven på den stivnede ganache og bag kagen, indtil overfladen har fået farve, og midten af kagen stort set ikke bevæger sig, når du skubber til den. Det tager et sted mellem 1 time og 1 time + et kvarter.

Tag kagen ud og lad den køle lidt af, mens du laver toppingen. Pisk creme fraiche, sukker og vaniljekorn sammen. Hæld det over den letafkølede kage (her skal du være sikker på, at kagen er sunket nok til, at det ikke begynder at stikke af ud over kanten – jeg siger det af erfaring!).

Sæt kagen tilbage i ovnen og bag den, indtil toppingen lige er stivnet – det tager ca. et kvarter. Kagen afkøles i formen og skal stå koldt i mindst 12 timer, inden den serveres. Husk at hælde ganachen over kagen, lige inden den serveres.

Note: Jeg elsker cheesecake, og jeg elsker chokolade, så jeg havde store forventninger til denne kage – og blev bestemt ikke skuffet! Det var det pureste, syndigste guf, og flere af gæsterne gispede af fryd, da de satte tænderne i denne kage. Virkelig virkelig god!

Og så var der ellers kagespisning for alle pengene den aften…