Chokoladecookies med havtorn

Chokoladecookies med havtorn

Det var ikke kun rugbrødsmüsli, der blev fremtryllet af resterne i køkkenet – jeg fik også bagt disse chokoladecookies, som blev sendt med gemalen, da han skulle på vennebesøg. Det var sådan set bare klassiske chokoladecookies, der blev tilsat lidt tørret havtorn for at bryde den fede chokoladesmag.

Chokoladecookies med havtorn

ca. 22 stk.

100 g blødt smør
200 g rørsukker
1 æg
1 tsk vaniljesukker
75 g mørk chokolade, hakket
2 tsk kakaopulver
et lille drys salt
2½ dl hvedemel
½ tsk bagepulver
1½ dl havregryn
½ dl tørrede havtorn

Rør smør, sukker, æg og vaniljesukker sammen i en skål. Rør derefter hvedemel, bagepulver, salt og kakaopulver i og vend så chokolade, havregryn og havtorn i. Form dejen til kugler – ca. på størrelse med valnødder – og sæt dem på to bageplader med bagepapir. Tryk kuglerne flade og bag dem ved 175 grader i ca. 20 minutter.

Note: Supersprøde chokoladecookies med et fint lille twist af havtorn og salt. Har du ikke havtorn, kan du evt. prøve at putte hakkede tørrede tranebær i. De smager nemlig også godt sammen med chokolade. I det hele taget… så smager det meste jo godt sammen med chokolade 😉



8 thoughts on “Chokoladecookies med havtorn”

  • Spændende kombi! Og ja… det meste smager nemlig godt med chokolade 😉
    Og så er jeg vild med dit bidrag til Stop spild af mad-filosofien. Dejligt inspirerende.

    • Tak skal du have! Vi smider stort set ikke noget ud herhjemme, så en god del af maden, jeg laver, er tit lavet ud fra Stop spild af mad-filosofien – det er bare ikke så tit, jeg husker at nævne det. Jeg ved ikke, om det er min barndom på landet, der gør, at jeg er vant til at bruge rester og udnytte ressourcerne så godt som muligt, men der er i hvert fald gået lidt sport i det gennem de sidste 3-4 år. Så er der også bedre råd til gode, økologiske råvarer og lidt delikatesser ind imellem 😉

  • Hej
    Ja nu er havtorn jo klar til at blive plukket, men hvordan tørrer man dem, uden de mister smag? Og hvordan kan de opbevares? Du har jo mange lækre opskrifter, jeg gerne vil prøve

    • Det er et godt spørgsmål – det har jeg desværre ikke erfaring med. Jeg vil anbefale dig at forsøge at finde en vejledning via Google – prøv evt. at skifte havtorn ud med blåbær eller et andet bær på ca. samme størrelse (jeg går ud fra, at proceduren er noget nær den samme).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *