Rugbrødsmüsli i bedste Stop Spild af Mad-stil

rugbroedsmusliI går besluttede jeg mig for at rydde lidt ud i resterne, og det blev blandt andet til denne rugbrødsmüsli, som jeg nød på yoghurten i morges. Det er ikke så tit, jeg spiser müsli, for jeg foretrækker normalt at drysse frisk frugt over, men gemalen er stor müslispiser, så ind imellem overrasker jeg ham med en ny variant.

hakketFind tre-fire skiver rugbrød frem – de skal helst være flere dage gamle og lidt tørre i det, så helt friskbagt rugbrød kan ikke bruges. Det er jo rester, du skal udrydde i denne opskrift 🙂 Jeg brugte det sidste af et rugbrød, som jeg bagte for en lille uges tid siden.

Tag det tørre rugbrød og hak det grundigt. Sørg for, at stykkerne er meget små – så skal de ikke ristes i lige så lang tid.

ingredienserFind rester af tørrede bær, nødder og kerner frem. Jeg troede egentlig, at jeg havde lidt tranebær-rester oven på julen, men nej. Til gengæld opdagede jeg en lille rest rosiner, en smule græskarkerner samt tørrede havtorn (som jeg dog ikke fik brugt helt op, så kig med i morgen, hvis du vil se, hvad jeg også fandt ud af at bruge havtornene til). En lille håndfuld af hver røg i rugbrødsblandingen.

rugbrødsmusliBlandingen blev smidt på en pande sammen med 1 spsk smør og ca. 3 spsk rørsukker, og så blev det ellers vendt grundigt, mens det stegte ved rimelig høj varme i 5-10 minutter. Vend en smule salt i din rugbrødsmüsli til sidst, inden du tager den af varmen.

Müslien fik lov til at køle af (og blev dejlig sprød), inden den blev hældt på en lufttæt boks – klar til næste portion yoghurt!

Du kan variere denne rugbrødsmüsli i det uendelige, så det er kun din fantasi, (og dine smagsløg), der sætter grænserne.

14 thoughts on “Rugbrødsmüsli i bedste Stop Spild af Mad-stil

  • Men det smager godt, hæhæ! Nej, müsli kan jo varieres en del. Da vi var i London i efteråret, smagte vi müsli, hvor der hverken var sukker eller gluten i, men det var nok den bedste müsli, jeg nogensinde har smagt. Den kostede så også derefter… 😉

 1. Det ser spændende ud!
  Jeg laver også altid selv min muesli, men er begyndt kun at riste kerner og nødder for at spare på fedtstoffet. Det bliver ikke helt så sprødt, men det er uden fedt og sukker:)

 2. Er blevet helt pjattet med at spise ymer igen (selvom jeg ikke kan tåle det), og der hører sig rugbrødsdrys til jo. Skal da prøve en lidt sundere udgave end den klassiske med sukker 😉
  Jeg ville nok komme rosinerne og havtornene i, efter tilberedning, men det er nok en smag sag.

  • Sådan en gang rugbrødsdrys kan nemlig være rigtig hyggeligt! Jeg kunne godt nok ikke fordrage det som barn, men visse ting lærer man heldigvis at sætte pris på, når man bliver ældre 😀

 3. Ikke verdens dårligste idé, Piske! Müsli med rugbrød har jeg aldrig prøvet at fremstille, og det hænder alligevel relativt ofte, at vi lige har et par skiver rugbrød liggende, som synger på sidste vers. Jeg vil forsøge at huske det, næste gang det sker 🙂

 4. Pingback: Chokoladecookies med havtorn | Piskeriset på eventyr

 5. Hi hi, jeg havde læst overskriften som rødbede musli, og var dybt fasineret, til jeg læste teksten, og blev klar over min fejl

  • Hehe, det lyder ellers også ret funky – men så ville jeg næppe kunne få gemalen til at smage, da han ikke kan lide rødbeder 😀

 6. Pingback: Chokoladecookies med havtorn - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *