Hvedegrød og hvidtøl

Hvedegrød og hvidtøl

Hvedegrød er nok den mest simple og mest bondske af de retter, jeg har tænkt mig at blogge om i forbindelse med denne måneds benspænd. Jeg fik ideen, da jeg bladrede i ‘The Medieval Cookbook’ fra The British Museum. Her faldt jeg over opskriften på frumenty, som er en simpel hvedegrød lavet på kogte, knækkede hvedekerner. I bogen er der flere forskellige måder, grøden kan varieres på. Jeg valgte at lave en udgave, hvor grøden til sidst koges med mælk,  men vil du bruge den som tilbehør til en anden middelalderret, så kan du bruge hønsefond i stedet. Vil du pimpe din hvedegrød, kan du også overveje at piske et æg i grøden samt tilføje lidt safran.

Hvedegrød

1 person

1 dl knækkede hvedekerner
ca. 2 dl vand
en smule salt
½-1 dl sødmælk

Kog hvedekernerne i vand i ca. 15 minutter, tag gryden af varmen og lad den stå og hvile i 5 minutter. Tilsæt mælken og sæt gryden tilbage på komfuret. Lad grøden koge et par minutter, indtil mælken er absorberet, og smag så grøden til med salt. Servér grøden sammen med et krus kold hvidtøl.

Note: Hvedegrød er som sagt en ultrasimpel ret – og sådan smager den også. Den er ikke den store kulinariske oplevelse, men til gengæld mætter den helt vildt meget! Nu er jeg heller ikke vant til at spise særlig meget brød, men jeg blev overrasket over, at jeg ikke en gang kunne spise denne portion op! Det er selvfølgelig sjovt at prøve denne udgave, men jeg vil nok anbefale dig at lave den på hønsefond, så den smager af lidt mere. Jeg drak en hvidtøl fra Bryggeriet Vestfyen til, og den var faktisk ikke så tosset. Knapt så sød som jeg havde frygtet, og den gik fint sammen med grøden.6 thoughts on “Hvedegrød og hvidtøl”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *