Ærtemos og bøffer

Ærtemos og bøffer

Vil du pifte aftensmaden op, så prøv at servere ærtemos som tilbehør. Her blender du kogte ærter og rører det sammen med kartoffelmosen, så den får en smuk grøn farve. Og selvfølgelig en dejlig smag af ærter. Den passer også fortrinlig til mit grøn mad-benspænd 🙂

Jeg kunne ikke nære mig og puttede den lune mos i en sprøjtepose, så jeg kunne anrette den ekstra festligt. Det behøver du naturligvis ikke gøre, hvis du ikke har lyst (eller har en sprøjtepose).

Ærtemos

3-4 personer

400 g kartofler, skrællede
200 g frosne ærter
1 spsk frisk mynte
25-30 g smør
lidt mælk
salt og peber

Kog kartoflerne møre i ikke-saltet vand. Kog også ærterne i et par minutter. Hæld vandet fra ærterne og blend dem sammen med mynten. Det gør ikke noget, hvis det ikke er helt ensartet – jeg kan godt lide, at der er lidt struktur tilbage. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem grundigt. Har du ikke en kartoffelmoser eller moser dem gennem en si, så kan du også bruge et stort piskeris til at trykke/mose dem med. Tilsæt smørret i tynde skiver og rør rundt. Rør dernæst ærteblandingen i og tilsæt mælk, indtil du får en blød ærtemos. Hvis du vil bruge sprøjtepose bagefter, så må mosen ikke være for lind. Smag til med salt og peber.

Note: Ærtemos har en fin cremet konsistens og en mild og lækker smag af ærter. Hvor cremet mosen er afhænger af, hvor meget smør og mælk du bruger, samt hvor fint du blender ærterne. Jeg puttede lidt frisk mynte i for at give mosen en ekstra frisk smag. Du kan sagtens putte mere i, hvis du har lyst, men det kan også helt undlades, hvis du ikke har mynte på lager.

Jeg serverede mosen sammen med grillede bøffer og en festlig rød spidskålssalat, der var vendt i lidt olivenolie og hakkede saltede cashewnødder. Du kan også servere lidt smeltet smør til, hvis du har lyst.2 thoughts on “Ærtemos og bøffer”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *