Bagte kartofler i mikroovn

Bagte kartofler i mikroovn

Kan man lave bagte kartofler i mikroovn? Ja, det kan man – og det virker overraskende godt!

Jeg ved ikke, om jeg er total last mover på dette område, men jeg havde ikke overvejet at lave bagte kartofler i mikroovn, før jeg faldt over det, da jeg researchede til månedens mikroovnsbenspænd. Det tog mig under 10 minutter at lave bagte kartofler i mikroovn – en klar forbedring af tilberedningstiden i forhold til at putte dem i den almindelige ovn.

Bagetiden kan svinge, da det afhænger af kartoflernes størrelse samt hvor høj effekt du bager dem på. Jeg bagte dem ved højeste effekt, hvilket i dette tilfælde betyder 900 W.

Sådan laver du bagte kartofler i mikroovn:

– skrub kartoflerne og tør dem grundigt bagefter
– prik dem flere steder med en tandstik eller noget andet tyndt og skarpt
– læg kartoflerne på en tallerken og stil den ind i mikroovnen
– start med at give kartoflerne 4½ minutter ved 900 W
– vend dem og giv dem 4 minutter ved 900 W
– stik i en af kartoflerne for at tjekke, om den er gennembagt. Hvis ikke vender du kartoflerne og giver dem lidt længere tid ved høj effekt

Når de er gennembagte, tager du dem ud af mikroovnen og lader dem hvile et halv minuts tid, inden du ridser et kryds i toppen af hver kartoffel. Tryk dem lidt på siderne, så krydset i toppen åbner sig, og put et lille stykke koldt smør på hver kartoffel. Slut af med at drysse salt ud over og servér dem med det samme som tilbehør.8 thoughts on “Bagte kartofler i mikroovn”

 • Sådan laver jeg faktisk altid bagte kartofler. Har ikke tålmodighed til at lave det i ovnen, og det er blevet sådan en “nem mad”-ting, hvilket helt sikkert er velkomment. Og jeg synes faktisk, at det er lige så godt som lavet i ovn. Jeg spiser alligevel ikke skindet på kartoflen. Gør man det, kan man jo pensle kartoflen med lidt olie og drysse lidt salt på og så lige give den en hurtig gang, evt grill, i en almindelig ovn.

 • Det er så nemt og jeg har gjort det så mange gange, at jeg slet ikke tænkte på det, da du spurgte til hvad der var godt, at lave i microovn. Tsk, tsk, sikke en slendrian af en læser.
  Jeg er så fokuseret på alt det nye jeg laver. Og jeg har opdaget bagepulver virker mere effektivt i microvn, men man skal lige lære bagetiden godt at kende. Det kan hurtigt blive tørt. En bolle ca. 2,5 min. den er meget fugtig, når den er færdig, men holder formen, og så skal den lige tørre/dampe af på en rist. Hvis der er lidt krydderi og surdej til at give farve, så virker den helt rigtig, ellers vil det være ret blegt. En stor hjælp er det til glutenfri brød og kage;-)
  Kh.
  Anne-Marie

 • Vi prøvede det første gang for et par måneder siden da ham den dejlige havde fået rådet af en af hans venner. Det er utroligt så meget nemmere det er og hurtigere at lave.

  Det er også en metode vi vil bruge fremover. Så er der jo mere tid til at kæle for det der skal spises til af kød og eventuelt salat 🙂

  Medic

  • Lige præcis – jeg regner også med at bruge denne metode, næste gang jeg skal bruge bagte kartofler i madlavningen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *